AlltomBostad

Fint i trädgården med skärmar och stenar

Fint i trädgården med skärmar och stenar

Allt Om Bostad

Skärma av uteplatsen med en trädgårdsskärm så slipper du insyn från grannar och söndagsflanörer.
Med stenar och plattor får du en lättskött trädgård.
Alltombostad.se presenterar några av vårens produktnyheter för en trivsam uteplats.


Trädgårdsskärmar

Hampton, från Lundbergs, är en ny klassisk, vitlackad trädgårdsskärm med influenser från den amerikanska östkusten. Hampton är tillverkad i det kompakta träslaget eukalyptus som odlas i Sydamerika och är ett hårt, kompakt och formstabilt träslag som står emot det mesta. Lundbergs samtliga skärmar i träslaget eukalyptus är alla FSC-godkända.

Sakai är en betydligt trendigare trädgårdsskärm från Lundbergs i trä och metall. Den nya stilrena och moderna skärmen har inspirerats av japansk design. Stilen är framförallt framtagen för att passa de moderna funkishusen där man blandar trä och metall. Trädgårdsskärmens raka formgivning avgränsar, men ger ändå lagom insyn. Träslaget är eukalyptus.

Läs mer på www.lundbergs.com

Jabo lanserar också ett par nya trädgårdsskärmar våren 2008.
Avanti (Nere till höger) är en skärm som är tillverkad av aluminium och oljad akacia. Den finns i storlekarna 180x180cm,180x90cm samt 90x180/90cm
 
Colonial (uppe till vänster) är tillverkad av oljad akacia och finns i storlekar 180x160cm 180x90cm
 
Läs mer på www.jabo.se


 

Trädgårdsstenar

- Den här säsongen satsar vi stort på att förfina vårt sortiment av stenar och erbjuda det bästa inom granitplattor, natursten och dekorsten. Vi ser en fortsatt trend av grå nyanser men även flera inslag av jordnära toner i brunt och sandfärger. I vårens spännande nyheter har vi fångat upp de senaste tendenserna och kombinerat dessa med klassiska egenskaper, säger Peder Eriksson, försäljningschef S:t Eriks som har tillverkat markstenar och betongplattor för trädgårdsmiljö sedan
1888.

Dekorsten i natur sten - Granit Balls och Sjösten svartvit (till vänster)

Dekorsten passar lika bra längs husgrunden, utmed trädgårdsgången eller inomhus i det snygga fruktfatet. I vårens sortiment finns bland annat Granit Balls och Sjösten svartvit, livfulla stenar med naturtrogna mönster i svart och vitt.

Granitplatta i natur sten - Crystal Black (uppe till höger)

Till våren utökar man sitt sortiment av natursten och erbjuder en större modell av plattan Crystal Black. Crystal Black är en effektfull naturstensplatta med en framtoning som förhöjer känslan av en exklusiv uteplats eller entré. Mått: 400x600x30.

Exklusiv betongplatta - Vision (nere till höger)

En inbjudande entré eller garageuppfart är ofta avgörande för hemmets första intryck. Vision är en stilren och klassisk betongplatta med en unik färgbeständighet. Vision finns med slät eller strukturerad yta och lämpar sig väl för både entrén, garageuppfarten eller uteplatsen. Finns i färgerna vit, grå och svart.
Mått: 400x400x60 och 400x400x40.

Mer info på: www.steriks.se