AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

13 februari 2014

Fiskarhedenvillan - energisnålt hus i sten

Fiskarhedenvillan gör energisnåla hus helt i sten. Jag gillar husmodell A166, den som är längst upp av bilderna. Det huset ser både lantligt och lite gammaldags ut. Men kanske är det mörkt där inne med bara de små fönstergluggarna på sidorna? Jag vet inte hur huset ser ut på baksidan, om det har större fönster där. Fiskarhedenvillan, som annars är kända för sina trähus, är den enda stora hustillverkaren i Sverige som också bygger gedigna stenhus. Fördelarna med ett stenhus är flera, bland annat ger det en god värmebeständighet och är därmed smart ur energisynpunkt. Ett stenhus har också en lång livslängd samtidigt som det till stora delar är underhållsfritt. Att ett stenhus dessutom står emot väder och vind bättre än många andra hus, är ytterligare en bonus.

Fiskarhedenvillan - energisnålt hus i sten

Fiskarhedenvillan i två olika modeller i sten, som är ett tåligt material som har en lång livslängd och till stora delar är underhållsfritt.

 

FiskarhedenvillanNyckelord:

Arkitektur

Bygg

Hus

Inspiration

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår