AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 juni 2013

Fiskars sax med orange handtag- en designikon från 60-talet

De flesta känner nog igen Fiskars stilikon från 60-talet, universalsaxen med orange handtag, som finns i var och vartannat hem i Sverige. Det lustiga är att det är verkligen en pryl som man sällan ägnar en enda tanke åt. Företaget Fiskars har egen tillverkning och design för hem, trädgård och uteliv i finska byn Fiskars sedan 1649. Bland annat tillverkar de saxar och till dem används svenskt stål. Saxen med orange handtag är fortfarande den mest populära och lyser upp fint i i ett köket. Passar perfekt in i retroköken men även i de nu så trendiga svarta köken. Den orange färgen med sin höga igenkänningsfaktor ska tydligen ha kommit till av en lyckosam slump i fabriken på 60-talet. Numera har Fiskars fler än 60 olika saxar i 10 olika segment. Det här är det senaste mönstret.

Fiskars sax med orange handtag- en designikon från 60-talet

Handtagens dekor tillverkas med en ny, innovativ metod som gör att färgen tatueras in djupt i materialet och blir extremt hållbart tack vare den djupt liggande färgen. Mönstret är designat av Christian Aminoff (född 1975) från prisbelönta designbyrån Provoke i Helsingfors.Nyckelord:

Kök

Nyheter

Prylar

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår