AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

5 september 2011

Flux- en stol med flax! Smartaste stolen på Formexmässan!

Det här är, enligt mig, den smartaste stolen som visades upp på Formexmässan i helgen. Den är ihopfällbar, lätt och snygg! Den var till och med skön att sitta i, då ryggstödet "sviktade" lite. Jag var lite skeptisk när jag satte mig i den första gången, för jag undrade om den skulle falla ihop eller inte. Men den var stabil och bra. Själv tror jag att vi kommer att få se fler möbler av den här typen i framtiden. Compact living medför att vi behöver fler smarta lösningar, såsom sängar som med ett enkelt handgrepp blir en soffa och kök som kan förvandlas till badrum. Typ.

Flux- the foldable design chair är formgiven av två holländare som var inspirerade av små pappersskulpturer. 2009 grundades flux chair och sedan omvandlade de den lilla pappersmodellen till en riktig stol. Den har nu funnits i produktion i fyra månader. Flux vann Grand design product of the Year Award i London i år. Med väggfästet går det att förvara sex stycken ihopfällda stolar på väggen. Inte snyggt, men praktiskt.

Flux- en stol med flax! Smartaste stolen på Formexmässan!

Flux chair är tillverkad av polypropylen och är återvinningsbar. Den tål vikt upp till 160 kilo och den väger 4,8 kilo. Stolen finns i svart, isblå, antracitgrå, gul, orange, kiselgrå, vit och röd. Pris: 1490 kr. Passande dynor finns till för 499 kr/st i gul, röd, antracitgrå eller kiselgrå. Till jul kommer de även att lanseras i barnstorlek.

Fluxdesign

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår