AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

30 april 2016

Fondvägg i tunn sten!

Colorama utökar sitt sortiment genom att erbjuda hyvlat naturskiffer i samarbete med C G Karlssons stenhuggeri. Med en tjocklek på en halv till en millimeter och ett underlag av glasfiber ska Natursten Yta vara mer flexibel och mer lättanvänt än traditionellt naturstensmaterial.
Tekniken bakom kan jämföras med en stor hyvel com hyvlar av en tunn skiva skiffer från ett stenblock. Den tunna skivan fästs sedan på ett underlag av glasfiber och polyester, som gör att materialet tål att böjas.

Det här ska göra att man lätt ska kunna applicera äkta sten på väggen, till en bråkdel av priset vad det skulle kosta att sätta en traditionell stenskiva på väggen. Ja, inte för att man brukar göra det så ofta.... men i alla fall så finns de här skivorna finns i en massa härliga färger, vad sägs som koppar och guldgrön? Skivorna ska ha samma naturliga skiftningar och nyanser som på skiffersten. Låter fint tycker jag, de kan passa som en extra lyxig fondvägg eller till en smart och tålig hall eller köksvägg.

Colorama natursten
Colorama natursten

säljs exklusivt i Coloramas butiker och kostar 749 kr/kvm. Naturskiffer-skivorna finns i följande storlekar: 61 x 122 cm och 30 x 60 cm, men går även att skära ner till mindre storlekar. Den ska vara väldigt enkelt att sätta upp, med exempelvis fix eller sättlim. De tunna stenskivorna hyvlas från enhetligt material och finns i sex nyanser. Bland annat svart, grått, koppar och guldgrön.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 Nyckelord:

Bygg

Detaljer

Inspiration

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår