Förbered inför sommarens skörd av frukt och bär
Eko-trenden är helt klart här för att stanna. Egenodlade bär och frukt som sedan syltas och saftas är det senaste... själv är jag uppväxt på hemmagjord lingonsylt och mjölk (blandat i glas) och våfflor med jordgubbssylt. Men jag får erkänna att jag har jag köpt färdig sylt i flera år för att jag inte tycker att jag har tid att göra det själv. Men det är helt klart en traditon som vi borde föra vidare till våra barn, om vi vill slippa E-ämnen och annat trams.
Själv är jag lite svag för gammaldags förvaringsburkar som inte bara fyller sin funktion i jordkällaren eller kylen, utan som även är fina att ha på bordet. Min kompis Therese är en sån där pysslig kvinna som syr rödvitrutiga tygomslag till gamla syltlock så att de blir hur fina som helt, men riktigt där är jag inte ännu... Jag har i alla fall spanat in att Blomsterlandet har fina burkar med vita lock i gammeldags stil, det är ju alltid en början...
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.