AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

17 januari 2013

Formex Formidable gick till en framtida designklassiker!

I morse meddelade man på Stockholmsmässans pressfrukost vem som vunnit Formex Formidable 2012. Det är ett designpris som ges ut till en av de produkterna som var med på mässan förra året. Priset gick till vasen Fanny från Klong som de tror ska bli en framtida klassiker.
Folkets val, dvs den produkt som röstats fram av besökarna på Formex hemsida, gick till det danska företaget Nobaloney för deras fina käppar som har en fin kombination av funktion och form. 

Vasen Fanny och Käppar Nobaloney Aps Designer
Vasen Fanny och Käppar Nobaloney Aps Designer

Vasen Fanny Klong, formgivare: 3do/Ami röstades fram av juryn som bestod av Stefan Nilsson, trendexpert Trendgruppen, Dan Gordan, redaktör på Sköna, HemKerstin Wickman, professor i design- och konsthantverkshistoria, Monica Förster, designer Monica Förster Design Studio, Kajsa Falck-Torlegård, Formex.
Juryns motivering: Ett skulpturalt föremål som fångar vår tids blomsterkärlek och fascination för mässing. Med glimrande inspiration av jugend och Wiener Werkstätte är Fanny på samma gång stramhet och lekfullhet, innovation och framåtblick. En framtida klassiker, en stiliserad bukett som inte kräver några blommor.

Käpparna från Nobaloney Aps Designer med design av Rie Nörregaard - OMHU fick hederspriset Folkets val.

 

Formex
Klong
N
obaloney Aps DesignerNyckelord:

Detaljer

Mässor

Nyheter

Prylar

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår