AlltomBostad
 

Fri från mögel inomhus

Fri från mögel inomhus

Nu när vintern är på väg startar alla inomhusprojekten igen. Allt från att byta golv och tapetsera till lite större projekt som att byta kök eller renovera badrummet. Det är då man kan upptäcka mögel och misstänka att det inte står helt rätt till. Fukt som uppkommer av olika anledningar leder i många fall till uppkomst av mögel. Mögel behöver näring från underlaget och växer främst på organiska material såsom trä, gipsskivor, tapeter och spånskivor men även på puts och betong om det finns näringsämnen på ytan.

När livsbetingelserna är de rätta vad det gäller fukt, temperatur, näring och ljusförhållande kan mögel etablera sig snabbt. Möglet avdödas effektivt med Mögel-Fri men givetvis måste man rätta till felet som orsakat problemet, det är det viktigt. Att göra en byggnadsteknisk åtgärd, en hållbar åtgärd som anpassas efter de problem och förutsättningar som den drabbade ytan har så att inte problemet uppkommer igen.

Mögel kan avge toxiska allergiframkallande ämnen så det är viktigt att avdöda allt mögel som finns på de drabbade materialen. Allt mögel som träffas av Mögel-Fri dör och resterna kan senare tvättas bort med Underhållstvätt. Finns det inget krav på en ren yta kan man låta mögelresterna sitta kvar utan att tvätta. Mögel-Fri tar även bort lukt som orsakas av mikrobiell och bakteriell tillväxt. En liter räcker till cirka fem kvadratmeter och finns förpackningar på en och fem liter samt i en praktisk sprayflaska på 0,5 liter.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår