AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

8 mars 2014

Fritidsvagnen - husvagnen glider fram på skidor

Fritidsvagnen lanserades i augusti förra året och i februari hade Fritidsvagnen världspremiär på skidor till vagnen. Utvecklingen av skidorna har de gjort tillsammans med Mora Products AB. Målet var att ta fram en skidsats som man på ett enkelt sätt kan skifta från en vagn på hjul till en husvagn på skidor utan några extra specialverktyg. När man skiftar så vevar man ner vagnens stödben och tar bort hjulet sedan monterar man skidorna i samma bultmönster som hjulen och vevar upp stödbenen. En stund senare är man redo för att dra vidare ut på nya äventyr. När behöver man skidor till en husvagn? Kanske om man vill förflytta sig på en skoterled? Eftersom vagnen är så liten så är det nog inte en vagn som man campar med alla fem ungar land och rike runt, utan den är mer lämpad att ta med sig på jakt, fiske, svamp- och bärplockning, mountainbiketurer, kajakpaddling, längdskidåkning och liknande.

Fritidsvagnen
Fritidsvagnen

Fritidsvagnen är smidig på utsidan och får plats på en vanlig parkeringsficka, trots detta så rymmer den ett värmesystem, kylskåp/frysfack, gasspis, färskvattentank, elsystem med laddare, batteri och två av modellerna har kassettoalett som standard. Husvagn har en totalvikt på 750 kg och den låga totalvikten gör att den är skattebefriad, alla med B-körkort får dra husvagnen.
Fritidsvagnen finns klar från 89.900 kr med fri hemleverans över hela Sverige. Skidtillsatsen är prissatt till 18.900 kr. Husvagnens skidor är uppbyggda på en stålkonstruktion och skidornas belag är av polyetenplast. Vikten per skida är ca 30 kg, längd 163 cm och bredd 30 cm och bultmönstret är 4/100.

 

FritidsvagnenNyckelord:

Nyheter

Övrigt

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår