AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

24 november 2017

Gammalt hus med Gammalsvenska tapeter

Det är ju något speciellt med gamla hus, det har en speciell känsla som inte finns i nybyggda hus tycker jag. När jag var ung så jobbade jag med hemtjänst och jag älskade att besöka alla pensionärer i deras gamla hus. På många ställlen hade tiden liksom stått stilla i många år, tapeterna hade suttit där länge och möblerna var antika och inramade fotografier berättade om deras ungdom, giftermål och barnbarn. Idag är många hem väldigt opersonliga tycker jag, men det vita avskalade med få personliga detaljer, men det kanske säger något också egentligen.

Jag har precis kikat igenom Duros senaste pressbilder, de är fotograferade hemma hos inredaren Anna Anckarman och hennes fina sekelskifteshus. Huset har tapeter från Duros kollektion Gammalsvenska tapeter, så himla fint! Det blir ju alltid frächare i ett hem om man målar och tapetserar om, men i ett gammalt hus så är det så vackert med äldre mönster tycker jag. Tur att många mönster finns kvar än i dag i oilka tapetkollektioner.

Gammalsvenska tapeter från Duro.
Gammalsvenska tapeter från Duro.

Bild1: Brunnsgatan (095-02) Så fint med motsatsfärger, ni vet från färgcirkeln så ligger gult och blått nästan mitt i mot varandra, och är väli nte helt självklara färger att matcha med - om det inte gäller svenska flaggan då... Men det kan vara så fint med oväntade kombinationer och att man inte alltid tänker vitt på paneler och dörrfoder.

Bild 2: Dellen (006-11) ur kollektionen Gammalsvenska Tapeter. En älskad klassiker som funnits med i kollektionen under en väldigt lång period. Den är väldigt vanlig i Hälsingland där jag kommer ifrån, och namnet Dellen känns också igen, från Dellenbygden - området kring Delsbo och sjön Dellen.

Bild 3: Främre rummet har tapeten Stocksundstor (091-03), mellersta rummet har Nyckelviken Ett ( 085-03) och bakre rummet har tapeten Dellen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.durosweden.seNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Tapet

Tips

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår