AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

15 april 2015

Gjuta egna betongplattor

Ett projekt som vill jag vill ta tag denna sommar är att gjuta egna betongplattor, det verkar vara så kul. Samtidigt är det ett smart sätt att få både billiga och fina plattor till trädgården. Jag hittade de här som är runda med en kompassros på, hos WS & Company. De kan användas till att göra en fin trädgårdsgång eller så kan man skapa en hel uteplats. Det går även att göra ett litet cafébord av en platta om man har ett stadigt underrede.

Marksten Kompassros / WS & Company
Marksten Kompassros / WS & Company

Cirkel kompassros, är en stor hoppsten, marksten eller trädgårdsplatta som är 50 cm i diameter och ca 5 cm tjock. Med dem går det att skapa hoppstigar eller dekorera med. Om man vill göra ett bord av en sådan platta måste man hitta ett lämpligt underrede, när man gjuter plattan ska man använda armering. På deras sajt ( www.wsochcompany.se)  står det att man kan behandla det med betonglack och betongtopper, då får man ett cafébord som kan stå ute året om. Härligt!

 Gjutformen är tillverkad i plast för betong och kostar  299 kr . Den ska vara slitstark och det ska vara enkelt att gjuta med grovbetong eller finbetong.Nyckelord:

Detaljer

Inspiration

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår