AlltomBostad
 

Gjuta fundament

Att gjuta är dessutom ganska enkelt för dig som är normalhändig. Och arbetsgången är i princip densamma – oavsett vad du gjuter. Du klarar de flesta arbeten med weber finbetong eller weber grovbetong. Det är ett färdigblandat torrbruk som du bara tillsätter vatten.

Fundament till flaggstång

Borra hål som du placerar bultarna i, fyll med expanderbetong.

Placera bultarna i de borrade hålen, fyll hålen med weber exm 702 expanderbetong och rikta in med vattenpass och/eller lod. S

Ska flaggstången stå på berg, borrar du hål som är dubbelt så stora som järnbultarna och gjuter sedan fast dem med weber exm 702 expanderbetong.

Fundament för t.ex. brevlåda

En gjuten sockel är ett stabilt fundament för brevlådan.

En gjuten sockel blir ett stabilt fundament för t.ex. brevlådan. Börja med att göra en gjutform i trä. Innermåtten ska  vara desamma som fundamentets färdiga yttermått.

Gräv till frostfritt djup och lägg några trädgårdsplattor i botten. Placera  gjutformen ovanpå plattorna och placera gjutningsbeslagen så att fästanordningen kommer strax ovanför den gjutna plattan. Rikta in med vattenpass och/eller lod. Fyll på med betong.

Fundament för staketmur

En gjuten staketmur är ett stabilt fundament till staketet.

Gräv ned till frostfritt djup. Lägg småsten i botten och placera gjutformen ovanpå. Under tiden du fyller formen med betong, lägger du i armeringsjärn. Montera stolpskon för staketet.

Du kan också förankra muren i berg. Då använder du weber exm 702 expanderbetong i borrhålen.

Gjut även i minusgrader

När du gjuter med traditionell betong, får temperaturen inte vara lägre än +5°C eftersom hållfasthetstillväxten avstannar och betongen kan gå sönder. Med weber vinterbetong kan du gjuta i temperaturer ned till -10°C.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår