Glass i härliga lass!

Glass i härliga lass!

Varje gång jag går förbi en kiosk med italiensk glass så tänker jag att det vore härligt att prova att göra egen sort. Det har nu gått typ 20 år sedan jag åt äkta italiensk glass för första gången, och ännu har jag inte kommit till skott. Nu blir jag åter sugen, när jag ser den här lilla babyblå maskinen som kommer att lanseras i butikerna i april.
Dessutom skulle den vara jättefin i mitt kök...Men ni vet hur det är, apparaterna staplas till sist på varandra i köksskåpen. Men över sommaren skulle den kunna få hedersplatsen på köksbänken...

Den här maskinen är dessutom mindre än de gigantiska varianterna som fanns på 80-talet. Det följer med två skålar som man  förvarar i frysen tills de är dags att använda. Smeten vispas ihop på några minuter, hälls ned i skålen och sedan kör man maskinen i 10-15 minuter tills den är klar.
Det positiva är att man kan göra glass utan tillsatsämnen. Det negativa är att man glömmer bort att äta lunch.

Det medföljer ett antal  enkla recept på glass, sorbet och frozen yoghurt. 
Vad sägs om det här;

Elviras blåbärslakritsglass med russin och maränger
2 dl vispgrädde
2 äggulor
40 g socker
Frön från 1/2 vaniljstång
1 sked blåbär
1 lakritsbåt
2 maränger
5 russin
3 Non stop
1 jordgubbe

Facebook Twitter Google Plus Google Plus