AlltomBostad
 
Golvvärmebutiken.se

Visa alla produkter från: Golvvärmebutiken.se

Golvvärme från Golvvärmebutiken.se

ELEKTRISK GOLVVÄRME - AluMat - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - AluMat

AluMat är framtaget speciellt för trä och laminatgolv.
När man skall lägga elektrisk golvvärme under trägolv är det viktigt att välja rätt typ av system. AluMat systemen har en effekt på rekommenderade 80W per kvadratmeter vilket både räcker för att värma rummet men samtidigt inte utsätter ditt golv för onödigt höga temperaturer. Till trägolv rekommenderas att aldrig tillåta högre temperatur än 27 grader i golvet. Termostaterna till AluMat levereras därför med dubbla givare. En för montering i golv och en för lufttemperaturen (luft givaren är inbyggd i själva termostaten). Rummets temperatur regleras enkelt och golvgivaren fungerar som ett extra skydd mot överhettning. AluMat tillverkas i Tyskland.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Frostskyddskablar - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Frostskyddskablar

Frostskador är en av de vanligaste orsakerna till reparationer av rörledningar. Smarta frostskyddskablar skyddar mot skador och reparationskostnader. För att göra det enkelt är våra frostskyddskablar i mobilt utförande som du enkelt monterar själv - FrostGuard. Den är försedd med en vanlig jordad stickpropp och kan användas för att lösa en mängd olika typer av frostskydds- och varmhållningsbehov. Det enda du behöver tillgång till är ett jordat vägguttag. Frostvakten levereras färdigmonterad med stickpropp och 2 meter anslutningskabel. Anslutningsspänning 230 V.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Golvvärme 12-48V - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Golvvärme 12-48V

Golvvärme 12-48V
Marknadens tunnaste golvvärme kabel.
Kelvins unika system ger dig minsta möjliga bygghöjd på ditt nya klinker golv med golvvärme.
Systemet har två stora fördelar: För det första är det ett så kallat lågvoltssytem, vilket innebär att spänningen inte överstiger 48V, vilket du själv får installera helt utan behörighet. För det andra har systemet marknadens tunnaste värmekabel. Kelvin ger 0 mm bygghöjd när du lägger klinker, slingan ryms i fästmassan. Kelvin är även godkänt att lägga ovanför fuktspärren i ett våtutrymme vilket kan underlätta ditt arbete. Kelvins system är också det system som kommer närmast golvytan (direkt under klinkerplattan) vilket leder till mindre förluster neråt i konstruktionen. Kelvins golvvärme tillverkas i Sverige.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Golvvärme Nät - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Golvvärme Nät

Golvvärmenät till sten och klinker golv.
Heatcom Net-KIT golvvärmenät är en lösning för dig som vill att läggningen skall vara så absolut snabb som möjligt. Golvvärmenätet är försett med dubbelhäftande tejp och fäster bra mot underlaget. Att rulla ut nätet tar bara några få minuter och sedan är det bara att koppla in termostaten och så är allt klart! Systemet bygger på samma teknik som vanlig värmekabel men du slipper kångla med kabeldragning och c-c avstånd. Net-KIT tillverkas i Tyskland.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Golvvärmefolie - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Golvvärmefolie

Kelvins golvvärmefolie för 230V används vid torra ytor och då golvet som skall läggas består utav trä eller laminat. Folien består av parallellkopplade kolbanor som alstrar värme jämnt över hela foliens yta, detta ger en extremt jämn och behaglig värme. Folien kapas enkelt till önskad längd och Foil Kit anpassas på så vis smidigt till golvets storlek och form. Foil Kit har en effekt på rekommenderade 80W per kvadratmeter vilket både räcker för att värma rummet men samtidigt inte utsätter ditt golv för onödigt höga temperaturer.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Självreglerande kabel - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Självreglerande kabel

Den intelligenta kabeln för alla typer av golv
T2Röd värmekabel är intelligent därför att den känner av andra värmekällor som solinstrålning,elektriska apparater, belysning och liknande. Värmekabeln anpassar automatiskt sin värme avgivning (effekt) efter aktuellt läge. Mer värme avges i kallare områden, till exempel nära fönster och dörrar, och mindre i varmare områden som under mattor och möbler. T2Röd kan också med fördel kombineras med T2Reflecta för optimal energieffektivitet.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Snösmältning värmekabelmatta - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Snösmältning värmekabelmatta

Raychems EM2-CM markvärmekablar för att hålla frost och snöfritt på exempelvis garageuppfarter, entréer osv. under årets kallare dagar. Kabeln kommer monterad på en matta som är 60cm brev, för enkel utrullning och snabb installation. Vanligaste läggningssättet är i en sandbädd under asfalt eller stenplattor. Det går även bra att gjuta in kabeln direkt i betong eller i finsats.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Termostat Golvvärme - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Termostat Golvvärme

Våra termostater är av högsta kvalitet och passar de flesta typer av golvvärme. Samtliga golvvärmetermostater i vårt sortiment har en golvtemperaturgivare vilket är nödvändigt för att golvvärmen skall fungera riktigt bra. Golvtemperaturgivarna har standarden 6.8, 10 eller 20 kOhm (vid 25 grader). Termostaterna kan ersätta samtliga termostater till elektrisk golvvärme såsom Devireg och T2FloorTemp termostaterna. När man byter golvvärmetermostat skall man alltid även byta golvtemperaturgivaren. Har ni vattenburen golvvärme använder man produkterna som heter Reglerkit.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Tillbehör till elektrisk golvvärme - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Tillbehör till elektrisk golvvärme

Här kan ni hitta tillbehör till er installation av elektrisk golvvärme. Är det något ni saknar kan ni höra av er till oss så hjälper vi er.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Värmekablar 10W/m - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Värmekablar 10W/m

Svensktillverkade värmekabelkiten Kelvin VK är värmekablar för den som värdesätter kvalité och service. Värmekablarna synas och packas för hand av erfaren personal som säkerställer att levererad produkt alltid skall uppfylla högsta krav på funktionalitet. Kelvin VK levereras med en något längre värmekabel per watt än andra system. Detta gör att man får en jämnare värmespridning i golvet.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Värmekablar 12W/m - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Värmekablar 12W/m

Kompletta värmekabel paket för sten och klinkergolv.
Värmekabel är ett bra val om du skall lägga nytt klinkergolv i ditt badrum eller hall. Läggningsarbetet underlättas av att den tunna värmekabeln är följsam och enkel att hantera. Systemet bygger bara ca 8 mm inklusive flytspackel. Paketen levereras med termostat och golvgivare, termostaten monteras snyggt på väggen så att du enkelt kan justera värmen i rummet. I badrum brukar man ibland vilja ha en högre effekt för att golven skall torka fortare. Välj då ett system anpassat till ett golv som är 50% större än ditt. Om du t.ex. har ett golv på 10 kvadratmeter så välj ett system till 15 kvadratmeter istället för att få en riktig torkeffekt (150W/m2) på golvet. 230V golvvärme installeras alltid av elektriker. Värmekabelkiten tillverkas i Tyskland.

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Värmekablar 17W/m - Se mer på vår hemsida

ELEKTRISK GOLVVÄRME - Värmekablar 17W/m

Kompletta värmekabel paket för ingjutning i platta Värmekabel Betong är ett bra val om du skall ha golvvärme i t.ex. uterummet. Paketen levereras med termostat och golvgivare, termostaten monteras snyggt på väggen så att du enkelt kan justera värmen i rummet. Värmekabel Betong är en tålig värmekabel som tål lite tuffare tag och är gjord för ingjutning i betong. I badrum brukar man ibland vilja ha en högre effekt för att golven skall torka fortare. Välj då ett system anpassat till ett golv som är 50% större än ditt. Om du t.ex. har ett golv på 10 kvadratmeter så välj ett system till 15 kvadratmeter istället för att få en riktig torkeffekt (150W/m2) på golvet. 230V golvvärme installeras alltid av elektriker. Värmekabel Betong tillverkas i Sverige.

Värmemattor - Se mer på vår hemsida

Värmemattor

Fryser du om fötterna vid skrivbordet? Är det dragigt och kallt under arbetsbordet i hobbyrummet? Kalla och våta skor som behöver torka? Det hade ju inte varit fel att sitta på något varmt underlag i garaget vid vinterförberedelserna av bilen... Golvvärmebutikens VarmaMattan och Värmemattor är perfekt till dig som vill ha en portabel golvvärmelösning, var som helst och när det passar dig. Inga renoveringar, byte av golv eller andra arbeten behövs. Bara plugga in i väggen och njut!

Värmemattorna har IP klassning för användning i fuktiga förhållanden och är slitstarka.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmefördelare - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmefördelare

Fördelare används för förgrening när man har flera slingor. Fördelare används när man har 2 eller fler slingor och kopplas direkt till värmekällan om man har ett lågtempererat värmesystem, eller via shunt om man installerar mot befintlig radiatorkrets. LK Minifördelare kopplas endast direkt till LK Minishunt M60n och finns i 2 till 4 slingors utförande för 12, 16 eller 20mm rör. LK Värmekretsfördelare RF och GVB Golvvärmefördelare kan kopplas direkt mot befintligt lågtempererat värmesystem eller via shunt. Båda fördelarna finns i utförandet från 2 till 12 slingor. Vid behov av fler slingor krävs fler fördelare.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmepaket 12 mm - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmepaket 12 mm

Golvvärmepaket 12 mm

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmepaket 16 mm - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmepaket 16 mm

Kompletta paketlösningar att installera direkt på bjälklag Golvvärmepaket HF är kompletta kit för installation av vattenburen golvvärme. De spårade skivorna är 22 mm tjocka och ersätter den standard golvskiva som annars skulle ha använts. Kitten levereras komplett med shunt för koppling direkt till befintligt radiatorsystem. Förläggning av Golvvärmepaket HF bygger endast 22 mm och läggs direkt på golvbjälkar eller ovanpå befintligt golv.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmepaket 8 mm - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmepaket 8 mm

Vattenburen golvvärme med lika låg bygghöjd som värmekabel LK Golvvärmesystem med 8 mm golvvärmerör (L8) är främst avsett för golvvärmeinstallationer på mindre ytor såsom, badrum, hall, tvättstuga eller liknande. Den låga bygghöjden gör systemet särskilt lämpat för renovering, tillbyggnad men även för nybyggnation. Paketen är perfekta för dig som renoverar ett rum och vill slippa de fula radiatorerna på väggen och samtidigt vill höja golven så lite som möjligt. Golvvärmepaketen tillverkas i Sverige.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmeplåtar - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmeplåtar

Plåtarnas huvudsakliga funktion är att sprida värmen Bjälklagsplåt 16 används i träbjälklag där golvreglarna har ett inbördes avstånd på c/c 600 mm, och där ett självbärande övergolv (t.ex. massivt trägolv) ska läggas direkt på golvreglarna.

Värmefördelningsplåt används till Spårade spånskivor samt till EPS skivorna 30 och 50 mm. Värmefördelningsplåt används också när glespanel ska spikas tvärs över bjälklaget. Systemet är idealiskt för dig som t.ex. ska renovera ett äldre hus där bjälklaget inte har dagens standardmått, c/c 600 mm. Med detta monteringssätt blir bygghöjden 28 mm.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmerör - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Golvvärmerör

Golvvärmerör, PEX & PE-RT
Förnätade polyetenrör med syrediffusionsspärr, för golvvärme-, tappvatten- och radiatorsystem. PE-X och PE-RT rör har använts i värme- och tappvattensystem sedan början av 70-talet. Normen kräver att rören ska klara en temperatur på 70 C och ett tryck på 10 bar under minst 50 år, utan att påverkas. Normal driftsdata på ett golvvärmerör är betydligt lägre (temperatur 35 C och tryck 1 bar) än testkraven, vilket ytterligare ökar säkerhetsmarginalerna och därmed livslängden på golvvärmerören avsevärt mot gällande norm.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Reglerutrustning och termostater - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Reglerutrustning och termostater

Termostater för vattenburen golvvärme
Med rumstermostater blir det rätt temperatur i alla rum. Termostater ska placeras i samtliga rum, med uppgift att "känna av" och kommunicera rummets värmebehov till värmekretsfördelarens motorventiler.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Shunt & fördelarskåp - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Shunt & fördelarskåp

Shunt- och fördelarskåp används för att göra att installationen smälter in med miljön bättre, samt för att säkerställa att villkoren för "Säker Vatteninstallation" uppfylls. Detta gäller för alla golvvärmeinstallationer från den 1 Januari 2012.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Shuntar - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Shuntar

Shuntgrupper
Shuntens funktion är att blanda vattnet till rätt temperatur och pumpa runt det i golvvärmesystemet. En shunt behövs när golvvärmen skall kopplas mot radiatorsystem med hög framledningstemperatur.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Spårskivor eps - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Spårskivor eps

Vattenburen golvvärme på befintligt bärande golv
Spårskiva EPS 30 - 50 används när du ska installera golvvärme på bärande golv och behöver en tilläggsisolering nedåt. Den passar därför bra att lägga på befintlig platta på mark, mellanbjälklag samt i källarutrymmen.

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Spårskivor spån - Se mer på vår hemsida

VATTENBUREN GOLVVÄRME - Spårskivor spån

Vattenburen golvvärme på golvbjälkar
Spårade spånskivor är bärande och avsedda för bjälklag med max c/c 600 mm. Spårskivan ersätter den vanliga 22 mm golvspånskivan och monteras därför ofta i ett tidigt skede av byggnationen, innan golvvärmen ska läggas. Spånskivorna installeras alltid i samband med Värmefördelningsplåtar.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår