AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

11 juli 2012

Gör egen vinägrett och marinad till grillningen!

Zeta har gett en finfin liten broschyr som heter Marinad, sås och vinägrett med olivolja, med tips på hur man själv kan röra ihop goda varianter. Då vet man vad de innehåller och kan styra styra styrkan och smaken själv. Det blir dessutom säkert billigare att göra egna än att köpa färdiga. Skafferiet är fullt av smaksättare, om där finns en god olivolja och vinäger så kan man med salt och nymalen svartpeppar, kanske en klyfta vitlök, lite rivet citronskal eller en tesked senap göra sina egna röror. Recepten finns även på Zetas hemsida, där de gratis delar med sig av fler recept - allt för en lyckad grillkväll!

Marinad, sås och vinägrett med olivolja från Zeta.
Marinad, sås och vinägrett med olivolja från Zeta.

Marinad med tomat, vitlök och chili
(4 portioner)
1,5 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta , finriven eller pressad
1 msk Vitvinsvinäger
1 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
1 msk farinsocker
1 msk japansk soja
1 tsk chiliflakes , torkad chili
Blanda alla ingredienser i en stor skål. Lägg ned kött, fisk eller kyckling och låt marinera några timmar.

Vinägrett med rostad vitlök och citron
(4 portioner) 
2 vitlöksklyftor , tunt skivade och lätt frästa i stekpannan
rivet skal från en halv citron
3 msk Vitvinsvinäger
3 msk Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine
salt
svartpeppar
Fräs vitlöken i lite olivolja i en stekpanna tills den fått lite färg.
Vispa ihop alla ingredienser i en skål, salta och peppra.

Zetas re
cept



Nyckelord:

Inspiration

Mat

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår