Gör en egen lampskärm av spets eller tygremsor!

Gör en egen lampskärm av spets eller tygremsor!

Hur många gamla fula lampskärmar har inte hamnat på tippen genom åren? Nu är det bara att anamma återvinning och ta fram den kreativa sidan och förvandla gammalt skrot till nya och trendiga lampor. Ta av det gamla tyget på en skärm och linda tygremsor, tygband eller spetsband runt stommen. Fäst tygremsorna eller banden genom att knyta. Vips så har man en ny trendig lampa!

Blev klart imponerad av Gun Johanssons lampskärmar i Svanefors monter på Formexmässan förra helgen. De är inte en del av deras ordinarie sortiment, utan hon hade bara tillverkat dem för deras mässmonter och för fotograferingarna för deras katalogbilder. Enligt hennes arbetskollegor så är hon en aldrig sinande källa av kreativitet. Tydligen stickar hon armband och allt möjligt trevligt till sina kollegor (jag skriver det här så att några av mina kollegor kanske också gör ett ryck ;-)
En av skärmarna hade hon klätt med vita spetsband från deras sortiment och de andra var gjorda av remsor som hon rivit från olika tygstycken. I deras höstkollektion finns en kudde med texten " Creativity is more important than knowledge". I det här fallet kan jag bara hålla med.

 

Foto: Annika Rådlund
Använd en ny eller begagnad lampstomme och linda tygremsor eller tygband runt för att skapa en egendesignad lampa. De vita tygbanden finns hos Svanefors för cirka 15 kronor/meter. Rivet sidentyg ger "trådiga" remsor.

Svanefors - Quality of Sweden

Facebook Twitter Google Plus Google Plus