Gör en unik blomstege

Gör en unik blomstege

Om du är sugen på att snickra lite och piffa upp balkongen eller altanen, så kommer här en beskrivning på hur man rätt så lätt kan göra en egen hemmagjord blomstege. Svårighetsgraden ligger på mellan och den tar cirka 30 minuter att göra, men då är tiden det tar för färgen att torka inte medräknad. I den här guiden har en stege med två trappsteg använts men vill man ha fler hyllor går det lika bra att använda en med fler trappsteg.

I det här exemplet användes:
1 trästege
2 brädor, cirka 80 x 35 cm (finns i bygghandeln) Tänk på att matcha måtten med stegen
Akrylfärg i valfri färg (finns i bygghandeln)
Träskruvar (4 x 60 mm)
Måttband
Blyertspenna
Tillräckligt med papper för att täcka runt området som ska målas
Färgspruta, t.ex. Bosch PFS 3000-2
Sladdlös sticksåg, t.ex. PST 18 LI från Bosch (rekommenderat sågblad är Bosch sticksågblad T 101 BF)
Sladdlös multislip, t.ex. PSM 18 LI från Bosch (rekommenderat slippapper är Bosch slippapper K 120)
Sladdlös borrmaskin/skruvdragare, t.ex. PSR 18 LI-2 från Bosch

1. Korta av två brädor till önskad längd. Tänk på att brädorna bör sticka ut ca 20 cm på varje sida om trappsteget de ska ligga på. Innan du sågar är det bra att markera var du ska såga med en penna och måttband.

2. Såga träplankorna längs markeringen med hjälp av en sticksåg, här användes den sladdlösa sticksågen PST 18 LI från Bosch.

3. Slipa kanterna med sandpapper eller en multislip, här användes en PSM 18 LI från Bosch.

4. Placera brädorna på stegen, tänk på att du själv kan välja ut den höjd som önskas i och med att plankorna du ska borra fast på stegen kommer fungera som en låsning. Skruva sedan fast brädorna (4 x 60 mm) med hjälp av en sladdlös borrmaskin/skruvdragare, här användes  PSR 18 LI-2 från Bosch.

5. Använd papper för att noggrant täcka över väggar, möbler m.m. kring området där du ska måla. Måla sedan stegen med minsta två lager av akryl färg genom att exempelvis använda Bosch PFS 3000-2 finspraysystem. Klar!

 

Bosch verktyg

Facebook Twitter Google Plus Google Plus