AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

21 april 2011

Gul och god påsk!

Här kommer lite inspiration inför påskhelgen. Bjud in vännerna till en solgul uteplats! Balkongen visades på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar. Skaparen av den påskinfluerade balkongen stod florist och blomsterinspiratören Kristina Öhman för. Så här beskriver hon den:
"Jag blir glad av gult! Den gula färgen associerar jag främst med sol och värme, solrosor som vänder sig mot solen, doft och smak av mogna citroner, citronella pelargonens friska doft på mina händer efter att ha gnuggat bladet i min hand. Min balkong är en lugn plats för inspiration, njutning. eftertanke och vila. Så gult är inte fult...för mig!"

För att skapa en liknande uteplats: Fyll korgar med påskliljor, lägg en guld duk på bordet, sätt trollhassel i en vas och häng fina påskgula ägg i det och leta sedan upp så många gula och gröna saker du kan hitta att duka med. Har du inte så mycket gult glas och porslin kan du skapa mer färg till dukningen genom att använda gula servetter. 

För att förhöja lyxfaktorn och glädja dina gäster, fyll ett ägg med chokladpraliner. Pralinhuset på Drottninggatan i Stockholm har chokladägg i mörk choklad fyllt med olika praliner och tryfflar. Ägget kommer inpackat i en vacker ask i guldfärg. Äggen finns i vit, ljus, mörk och sockerfri choklad. Där går det att välja mellan 300 olika praliner och tryfflar... största faran är då att man aldrig går hem! Om det inte finns något ställe där de säljer handgjorda praliner där ni bor så finns det även fin choklad i vanliga butiker, eller varför inte göra egna praliner?

Inspireras av detta goda och gula och hoppas att ni får en härlig och underbar påsk!

<p>
Jag blir glad av gult, balkong skapad av Kerstin Öhman. Foto: Annika Rådlund<br>
Choklad från <a href=http://www.pralinhuset.se target=_blank>Pralinhuset</a>
</p>

Jag blir glad av gult, balkong skapad av Kerstin Öhman. Foto: Annika Rådlund
Choklad från Pralinhuset

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår