AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

6 mars 2016

Gula textilier piggar upp!

Det är inte bara på påsken som vi borde ha gula färger hemma, det är nämligen bevisat att gult är en uppiggande färg. Tork (som bland annat gör servetter och dukar) har gjort ett unikt experiment med hjärnvågsteknologi för att se hur man reagerar på olika färger. Dukningar och gula miljöer ansågs av testgruppen vara en spännande och rolig färg som skapade en uppfriskande miljö och att den passar väldigt bra i barnrum. Hjärnvågsanalysen indikerade högre grad av upphetsning och medvetet fokus, men i extrema fall även högre nivåer av stress. Så lagom med gult är alltså bäst.

Gula textilier från Bemz.
Gula textilier från Bemz.

Gult är inte fult, det är uppgiggande och uppfriskande. Här är några härliga inspirationsbilder från Bemz.se ( ni vet företaget som har textillösningar för nästan alla Ikea-soffor, och de skräddarsyr överdrag och gardiner,och de har även kuddar stolsöverdrag i sitt sortiment).

Överdrag till Ektorp 3-its; Cirkus i gul vitt med design av Littlephant. Kuddfodral: Chestnut Panama Cotton, Absolute White Panama Cotton and Rose Tegnér Melange.
Bemz överdrag till Henriksdal bar stol: Acacia Coconut Grove med design av Designers Guild.

www.bemz.comNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår