AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 september 2013

Haiers ”lukt-kyl” varnar när maten är dålig!

På Ifa- mässan (Europas största mässa för hemelektronik) visades de senaste innovationerna upp och det är både produkter som snart finns tillgängliga i butik och andra saker som kanske kommer i handeln så småningom. Haier visade upp snygga stilrena kylskåp där det går att välja front med olika färger och textur. Men den största snackisen på mässan var deras "lukt-kyl", där kylskåpet har en slags inbyggd näsa som kan tala om när maten har gått ur tiden. En luktsensor i kylskåpet matar information om gasens sammansättning , eller lukt, till en tablett belägen på dörren. Programvaran jämför sedan den lukten till en enorm doft-databas. Tabletten beräknar sedan status för livsmedlet , och den rapporterar och varnar användaren när det kan vara dags att steka på svampen innan den blivit dålig .

Haier Foto: Annika Rådlund
Haier Foto: Annika Rådlund

Många tittade på Haiers stilrena kylskåp i olika färger och ytskikt. Men den stora snackisen var "lukt-kylen", en konceptkyl med en elektronisk sensor inuti som kan avgöra om maten håller på att bli dålig eller inte. Nu slipper man själv lukta på sur mjölk..

 

Haier
Ifa

Gilla gärna Allt om bostad på facebook!Nyckelord:

Detaljer

Elektronik

Inredning

Kök

Mässor

Mat

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår