Härliga nyhter inför årets grillsäsong!

Härliga nyhter inför årets grillsäsong!
Våren är här och grillsäsongen har precis dragit igång. Jag grillar i och för sig ibland på vintern också men det är nu det drar igång på allvar. Varje år brukar jag avancera ett snäpp och köpa till några prylar till grillen och det är ju så roligt att prova säsongens goda nyheter. Här är ett axplock som inspiration inför årets högsäsong. Grillat är ju godast!

Vegetariska burgare
Förra sommaren grillade jag massor av Quorn burgare! Lagom till grillsäsongen kommer Quorns färdiga burgare i storpack. Quorn Burgare är lakto-ovo-vegetarisk och klar att lägga på grillen direkt från frysen. Den ska bara snabbt hettas upp så den är riktigt het rakt genom.
www.quorn.se

Tre nya smaker
Inför grillsäsongen har Johnny’s kommit ut med tre nya produkter – en BBQ-sås med smak av black garlic och chili, en senap med smak av mörk rom och Johnny’s sötstarka ketchup. Kan bara säga att BBQ såsen är super! Jag har redan använt upp nästan en hel flaska av den!
www.kavli.se

Star Wars - grillförkläde med handske
Slipp fläckar när du fixar biffen på Dödsstjärnan! Med förkläde och grillhandske som tagna ur Darth Vaders garderob är du redo för galaxens mest episka grillfest! Handsken är tillverkad i värmetålig silikon och förklädet skyddar dig mot stänk från grillen!
www.coolstuff.se (på den sajten kan man hitta en massa roliga saker som man inte visste att man behövde)

Grillen en plats för samtal
Årets grillrapport från Ica visar att det goda samtalet med nära och kära är en viktig ingrediens. Undersökningen visar att vi gärna samtalar om både högt och lågt vid grillen, men att vi gärna passar på att prata om djupare ämnen – exempelvis världsläget, miljön och våra värderingar. Endast en procent uppger att de helst grillar för sig själva.
www.icagruppen.se

Korvhantverk
Lokalt och närproducerat från svenskt kött är det senaste bland mattrenderna. Vi går liksom tillbaka till där det en gång började. Leta reda på din lokala producent och hitta nya favoriter! I Stockholmsområdet levererar Korvhantverk olika korvar och charkuterier till olika butiker.
www.korvhantverkstockholm.se

Korv som gör gott
Sommarens grillkorvssortiment från Lithells är här; grillkorv, bokspånsrökt grillkorv och chorizo samt wienergrillkorv. De kommer i en ny, smart återförslutningsbar förpackning med handtag. Lätta att ta med sig på grilläventyret, perfekt när inte alla korvar går åt. Även i år samarbetar Litehlls med Bris och skänker 1 krona av varje såld Barnens grillkorv och Barnens grillkorv med morot. 200 000 kronor hoppas man på att få ihop.
www.lithells.se, www.atria.se

Öka mysfaktorn vid matlagningen
Napoleongrillen skapar möjlighet för utomhusvistelse året om. En verklig stämningsförhöjare med hög mysfaktor. Njut av Nyårsdrinken på uteplatsen, förläng sommarens kvällar, avsluta en after-ski runda eller en dags trädgårdsarbete vid elden. Gasolbordet finns i kvadratisk eller rektangulär variant med en stomme av aluminium och har en rostfri justerbar brännare med gasvakt. Skyddslock och topasfärgat glas ingår. Vindskydd i härdat glas samt överdrag finns att köpa till som tillbehör. Kolla på deras hemsida för att se hur den kan placeras med bänkar runtomkring. Som mys vid en riktig lägerled.
www.napoleongrillar.se


Eko-nyheter
Caj P. Ekologisk grillolja ger en härlig grillsmak till kött, fågel, fläsk, fisk och grönsaker. Grilloljan har en örtig rik smak av bland annat soja, rödvin, och peppar. Innehåller ej vitlök. Caj P. Ekologisk Marinade Garlic ger det grillade en klar smak av vitlök med soja, svartpeppar, tomat, oregano och timjan. Passar utmärkt till ljust kött som till exempel kyckling.
www.cajp.seFölj Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus