AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

8 oktober 2014

Helt nya former på kakel och klinker

Jag spanade in en inspirationsutställning, gjord av trendanalytiker Stefan Nilsson (Trendstefan) i samarbete med Bygg- och keramikrådet, på Hem & villamässan. Där hade man byggt upp fyra olika områden med olika stilar. Nu när det så länge har varit vitt och svart i inredningen så kommer vi säkert att få se mycket mer svart i badrummen också, det vita finns ju redan där... Jag gillade speciellt kakelplattorna som man måste "pussla ihop" - där delarna har olika mjuka former och ytstrukturen är lite olika. Jag gillade även det som har samma form som lakritspastiller, lite som Harlequinrutor i svart och vitt. Lägg även märke till de rektangulära klinkerplattorna på bilden längst ned - vilka fina mönster!

Klinker och kakel Foto: Annika Rådlund
Klinker och kakel Foto: Annika Rådlund

En del av inspirationsutställningen gick i svartvitt och hade fått namnet "Structure". Plattorna formade som honungsceller (bild 1) och som en stadssiluett (bild 3) var också fina tycker jag. Tyvärr fanns det ingen information om varifrån plattorna kom för utställningen var bara gjord för att ge inspiration. Men vi kommer säkert att få se mer av den här varan framöver, alltså lite andra former, strukturer och mönster än vad vi är vana vid.

Hem & villamässa äger även rum i Göteborg 30 oktober- 2 november
Hem & villamässan
TrendstefanNyckelord:

Bad

Detaljer

Inspiration

Mässor

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår