Hett inomhus? En värmeförflyttare kan göra susen!

Hett inomhus? En värmeförflyttare kan göra susen!

Här har jag hittat en väldigt smart pryl om man har problem med ett vissa rum blir för varma och andra behöver mer värme. Till exempel kanske man har ett sovrum i söderläge på andra våningen nära plåttaket.... där kan det bli väldigt hett om solen gassar på fönstret hela dagarna. Eller så kanske man har en kamin eller vedspis i ett rum och det rummet blir väldigt varmet medan rummet intill inte får mycket av den goda värmen.
Då finns alltså värmeförflyttare som man kan montera i en dörröppning. Den varma luften i taket sugs bort och förs ut genom dörröppningen och på sommaren monteras den över fönsteret och för ut värmen och kallare luft kommer in. Låter väldigt enkelt och bra!
Jag har inte provat apparaten men jag ska genast tipsa mamma om den, hon har ett sovrum som blir som en bastu på sommaren. Gissar att ni är fler där ute som har samma problem.

Med elementflläkten kan man nyttja den energi som redan finns i rummet för att få det inomhusklimat man vill ha. Elementfläkten kan kompletteras med en termostat som slår av/på vid cirka 30 grader, det kan ju vara bra vid till exempel kamin. Man vill inte att den ska få iväg värmen direkt utan när det börjar bli riktigt hett.

Elementfläkten

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus