AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

7 juni 2013

Höstens och vinterns trender på Formex

Formex äger rum 15-18 augusti på Stockholmsmässan och nu är förstås planerna i full gång med vad som ska presenteras för besökarna. I en pressrelease berättar man nu att i utställningsdelen Trend Zone kommer man att lyfta fram fyra internationella trender som tolkas ur ett nordiskt perspektiv. Spännande!

Trender som kommer att presenteras i utställningen är:
Eklekticism - handlar framför allt om stilblandningar. Det intressanta är att alla epoker blandas. Enkelt med elegant, ärvt med nyköpt, massproducerat med konsthantverk, barnens hemgjorda verk från dagis med designföremål. Med fingertoppskänsla mixas olika stilar och uttryck. Resultatet blir en ny skön stil.

Formalism – betonar form före funktion. Idag finns många intressanta former inom inredning och design. Det är runda och organiska former, bikakans form kan ses exempelvis både som mönster på textilier och som möbelform. Parallellt existerar också hårda utstuderade former, med skarpa hörn och vinklar. Stilen fokuserar på formen.

Maximalism – less is a bore. Stilen som går under arbetsnamnet Maximalism betonar överdådighet och maximal synlighet. Den står för en svulstighet, på gränsen till det förbjudna. Vad är dålig smak egentligen? 

Materialism – fokuserar på olika material och ytor. Det är exklusiva material som marmor, koppar, exempelvis ser man bestick i nattsvart titan, samtidigt som det är många billiga material med ”Do it your self-känsla”, som obehandlat trä och omålade spånskivor. Materialet och ytstrukturen är viktigare än färgen.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Less is a bore. Vad är dålig smak egentligen?

Formex äger rum 15-18 augusti på Stockholmsmässan.

 

FormexNyckelord:

Inredning

Inspiration

Mässor

Nyheter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår