AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

26 april 2018

Hur väljer man fasadfärg?

Att välja färg till huset är förstås ett stort beslut, och ska man färgsätta den i en ny kulör en måla det nybyggda huset så finns det en del att tanka över. Ett tips är att kika på Jotuns nya färgkarta, där har de samlat 72 av sina mest populära och tidlösa färger. De kallar färgkartan för DEMIDEKK - Vackra och Hållbara Utomhuskulörer. Fasadfärgen ska ju passa ihop med kulörerna på husets olika detaljer som fönster och dörrar, samt grundmur och terrass. . Jotuns utomhusfärger ska vara speciellt utvecklade för att passa väl med skandinavisk arkitektur, natur och kulturlandskap. Om man ska måla sitt hus i till exempel grått så kan man i den här färgkartan titta på flera olika nyanser av grått, från de kalla och neutrala till de varma tonerna - och varje huvudfärg visas med färgförslag på detaljer, grundmur och terrass.

Husfasad målad i svart och brun. Foto: Jotun
Husfasad målad i svart och brun. Foto: Jotun

Svart och brunt? Och i så fall vilken brun? I nya färgkartan DEMIDEKK - Vackra och Hållbara Utomhuskulörer går det att se olika färgmatchningar. Det finns en digital version av färgkartan finns på utefarger.jotun.se. Där finns fler bilder att inspireras av! Det här huset var himla snyggt tycker jag.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.jotun.seNyckelord:

Detaljer

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår