AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

22 juni 2014

Huset får en vacker grå färg med tjärvitriol

Innan har jag bara hört talas om järnvitriol, en färg som innehåller järn. Bekanta till mig har målat sin utemöbel med den färgen och den är supersnygg, men det droppar ner rostigt vatten på stenplattorna efter regn. Vilket medför att de har bruna fläckar på plattorna... Men nu har jag upptäckt att det finns något som heter tjärvitriol också och det är en tjärblandning av specialtjära och balsamterpentin som ska ge ett utmärkt träskydd på gran och furupanel. Tjärvitriolen efterlämnar samma vackra trästruktur med en stilren grå ton som passar moderna hus och träbyggnader. Produkten är nämligen pigmenterad för att efterlikna behandling av järnvitriol. Så himla snyggt och det smälter in i naturen på ett fantastiskt sätt.

Tjärvitriol Foto: Auson
Tjärvitriol Foto: Auson

Auson Tjärvitriol passar för behandling av träfasader och är klar att användas efter omrörning. Produkten kan användas på trä som tidigare blivit behandlat med järnvitriol samt på obehandlat eller tidigare tjärat trä. Trvitriol ska ge ett träskydd som skyddar mot regn och fukt samt låter träet andas. Eftersom Tjärvitriol är en naturprodukt kan nyansen ändras något under tid.

AusonNyckelord:

Detaljer

Inspiration

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår