Husräddarna: Det enda som fanns kvar efter branden...

Husräddarna: Det enda som fanns kvar efter branden...
För ett tag sedan var jag och tittade på en lägenhet som gänget i TV-programmet Husräddarna tagit sig an. Lägenheten låg högt uppe i ett hus på söder i Stockholm och de hade under en natt förra året varit med om en brand. Det var grannens infravärme på fot som hade tippat och en brand startade på den balkongen och spred sig sedan vidare. Det hade inte brunnit i lägenheten som jag var in i, men den hade varit kraftigt rökskadad. Genom försäkringsbolaget Trygg Hansa hade familjen fått sin kristallkrona sanerad så den hängde på sin plats. På väggen hängde ett stor svartvitt foto på familjen när de är ute på en brygga. Den hade stylistteamet på Husräddarna hittat i den enda av telefonerna som fungerade efter branden (det var antagligen oerhört hett i lägenheten eftersom det brann ute på balkongen och på taket). Så himla fin bild tycker jag, och en påminnelse om att alla klarade sig i branden.
Så - plugga in en timer i vägguttagen på uteplatsen så att infravärme och elgrillar stängs av om minnet sviker. Och så klart - teckna en hemförsäkring NU om du inte redan har en.

Husräddarna förstorade en bild på familjen då de stylade lägenheten som blivit kraftigt rökskadad under en natt i maj förra året. Kristallkronan sanerades och fick återigen en central plats i vardagsrummet. Alla stoppade möbler, gardiner, mattor och kläder gick inte att rädda. Det går inte att få ur rökdoften ur dem.

Husräddarna
Trygg Hansa

Facebook Twitter Google Plus Google Plus