Idag lanseras Svenskt Tenns vas Dagg i svart!

Idag lanseras Svenskt Tenns vas Dagg i svart!

Jag vet ingen annan svensk vas är så populär som Svenskt Tenns vas Dagg. Stor rund och maffig vas som blir ett härligt blickfång oavsett om den står på ett bord, sideboard eller byrå.
Vasen är formgiven av Carina Seth Andersson, har tidigare funnits i rosa, brunt, blått och klarglas, lanseras nu i en ny, nattsvart kulör. Hur häftig som helst! Vasen lanserades 2009 och den har sedan dess varit en riktig inredningssuccé. Den tillverkas för hand på skrufs Glasbruk i Småland och på grund av att den blivit så populär har glasbruket anställt tre glasblåsare till. Kul!
Den svarta vasen är helt genomsvart och gjord av svart glas, inte bara ytfärgad som många billigare vaser är. I dag visas den för första gången upp i samband med Svenskt Tenns nya utställning i butiken, som heter Tre öar i svarta havet. Där man har inrett med svarta möbler och inredningsdetaljer och gjort tre lysande golv (som öar) för att kunna framhäva möblernas form bättre. . En annan ny lansering från Svenskt Tenn i höst är den svarta "paprikaformade" sittpuffen i sammet, som också är med på en av bilderna nedan.

För tjugo år sedan visade Svenskt Tenn en helvit utställning. Nu öppnar dess motsats; en svart utställning som fått sitt namn efter Josef Franks klassiska mönster ”Tre öar i Svarta havet”. Alla föremål går i mörka färgtoner och väggarna är mörkt petrolblå och vissa är täckta av Svenskt Tenns svarta linnetyg.
Utställningen pågår cirka sex veckor framåt i deras butik på Strandvägen i Stockholm.

Längst upp till vänster vasen Dagg och på bild nr 3 syns den svarta sittkudden , som formgavs av Josef Frank någon gång på 30 -talet men som nu åter tagits upp i produktion i svart och i ett rött mönster.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.svenskttenn.se
Facebook Twitter Google Plus Google Plus