AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

11 januari 2014

IKEA återkallar barnlampan SMILA!

I december uppmanade Ikea alla kunder som har en Ikea Smila väggmonterad lampa att omedelbart kontrollera att lampan och sladden är utom räckhåll för barn som befinner sig i en spjälsäng eller lekhage och att den är ordentligt fastsatt i väggen. Jag läste i Metro att det var för att det skett en olycka i Skottland (eller England...) där ett litet barns strypt sig i spjälsängen av den nedhängande sladden. Vilket förstås hade kunnat ske med en annan typ av vägglampa också med en löst hängande sladd.
Kunder ombeds att ta kontakt med Byten & Återköp på Ikeavaruhusen eller ringa till deras kundservice på 0775-700 500 för att få en gratis reparationssats som innehåller en varningsskylt, säkerhetsinstruktioner och självhäftande fästen för att fästa lampsladden på väggen. Ikea påminner pckså sina kunder om att alla produkter med dragsnöre eller sladdar, så som mörkläggningsgardiner och rullgardiner, kan innebära en säkerhetsrisk för små barn eftersom de kan få sladdarna runt halsen. Snören och sladdar bör förstås alltid hållas utom räckhåll för små barn.

Smila/Ikea
Smila/Ikea

IKEA uppmanar alla kunder som har en IKEA SMILA väggmonterad lampa att omedelbart kontrollera att lampan och sladden är utom räckhåll för barn som befinner sig i en spjälsäng eller lekhage och att den är ordentligt fastsatt i väggen. Lösa lampsladdar kan utgöra en säkerhetsrisk för spädbarn och små barn eftersom de kan få dem om halsen.Nyckelord:

Belysning

Detaljer

Inredning

Nyheter

Övrigt

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår