Ikea ska återlansera möbler från 50- och 60-talet!

Ikea ska återlansera möbler från 50- och 60-talet!
Nu blir nog alla retroälskare uforisk av Ikeas kommande satsning. När Ikea fyllde 70 år sommaren 2013 inventerades arkiven i Ikeamuseet i Älmhult, som är fyllt av härlig design som bara väntar på att få komma ut i dagsljuset igen, och en samling guldkorn plockades fram. Dessa kommer att sättas i nyproduktion och kommer ut i handeln om ungefär en månad. Den nya kollektionen kallas Årgång och den består av 22 formstarka produkter med rötter i 1950- och 60-talet.

I kollektionen Årgång ingår allt från möbler och belysning till textil och porslin. Produkterna har valts med omsorg och med en tidstypisk form passar de in även i dagens moderna hem. Genom historien har IKEA arbetat med många skickliga formgivare som exempelvis Bengt Ruda, Erik Wörts, Preben Fabricius och inte minst Ingvar Kamprads nära vän Gillis Lundgren. Årgång är en samling möbler och designobjekt med autentisk känsla, tillverkade av moderna material. Det kommer att bli spännande att se kollektionen i verkligheten.
Säljstart 4 juli 2014.
Årgång kommer att säljas i begränsad upplaga på utvalda IKEA varuhus: Kungens Kurva, Barkarby, Bäckebol, Kållered, Malmö, Älmhult och Uppsala.


Ikea

Facebook Twitter Google Plus Google Plus