AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

29 december 2012

Inspiration till nyårsdukningen!

För 49:e året i rad har Royal Copenhagen bjudit in kända danskar att duka flaggskeppsbutikens julbord i Köpenhamn och årets tema var "Julens sånger". Dukningarna passar lika bra till nyårfesten. Vilken gillar du bäst? Jag gillar istemat med blå inslag, det passar bra till nätterna kring nyår som brukar vara stjärnklara och iskalla.

Royal Copenhagen
Royal Copenhagen

Dukning med inslag av silver och blått av sångerskan Julie Berthelsen där hon har hämtat inpiration från Grönland, och serverar middagen i ett imponerande och sprakande isberg. Över bordet hänger en traditionell grönländsk kajak.

Dukning i svart med naturinslag av sångerskan Anne Dorthe Michelsen med utgångspunkt i psalmen "Härlig är jorden" där bordet är en filosofisk tolkning av ljuset i mörkret, varje kuvert lyser som en stjärna. Över det svartlackerade bordet glimtar Vintergatan och en vacker stjärnhimmel som både symboliserar ljuset, livet och Betlehemsstjärnan.

 

Royal CopenhagenNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Kök

Porslin

Tips

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår