AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

25 augusti 2011

Invig hösten med Iittalas fireplace Kaasa på bordet!

En kaasa eller öppen eld, var en viktig ledstjärna för de gamla finska sjömännen och den har inspirerat till denna Fireplace – Öppen Eld från Iittala. Ljuset som användes var öppna eldar vars sten- eller träkonstruktioner guidade sjömännen åt rätt väderstreck eller till bra fiskevatten. I svåra tider var en eld tänd att varna för fienden. Formgivaren Ilkka Suppanen, som har skapat Kaasa, är en av Finlands framstående formgivare. Han är själv en seglarfantast och han är född vid den finska kusten.

Kollektion består av Fireplace – Öppen eld i två storlekar och tre färger (klar, röd och grå). Den kan lätt  flyttas mellan vardagsrum och andra platser. Lågan brinner från en bas av stål som omges av värmebeständig glasskyddsbeläggning vilken i sin tur omges av ett yttre lager av munblåst glas. Den vackra brasan brinner på etanol.  

Den förhöjer helt klart mysfaktorn när mörkret har lagt sig! 

Invig hösten med Iittalas fireplace Kaasa på bordet!

Kaasa från iIttala finns i butik från 3 oktober.
Pris: Kaasa Fireplace, 47, 5 cm grå 19 999 kr, Kaasa Fireplace, 25,5 cm klar 3 399 kr,  Kaasa Fireplace, 25,5 cm grå 3 399 kr, Kaasa Fireplace, 25,5 cm röd 4 299 kr.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår