AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

26 juni 2016

Istället för en blomma...

Istället för en blomma är det kul att ge bort ätbara växter i kruka. Nu är det ju verkligen säsong för det, här är två tips på fina växter som är både användbara och dekorativa. Dessutom behöver man inte vara trädgårdsmästare för att få fram något från de här.
Tomat- och chiliplantor går att odla och skörda inomhus året om. Tomaten av småfruktig cocktailtyp och passar till mellanmål eller i sallad. Chilipeppar finns i olika styrkor, till de hetare räknas ’Hot Banana’, ’Hot Burrito’, ’Hot Joker’, ’Hot Tomato’, ’Hot Carrot’, ’Jalapeno’ och ’Golden Cayenne’. De är inte bara dekorativa utan går att använda i matlagning. Chilipeppar går till exempel att fylla och grillla eller pickla. Både tomat- och chiliplantorna placeras med fördel i närheten av köket eller matplatsen; fönsterbrädan, köksbordet och köksön är bra platser.

Tomat ’Ponchi-re’ och Chilipeppar HotBanana Foto: Blomsterfrämjandet/Mäster Grön
Tomat ’Ponchi-re’ och Chilipeppar HotBanana Foto: Blomsterfrämjandet/Mäster Grön

Mumsigt ocn nyttigt i kruka. tomat och chili passar bra som både gåbort-present och till födelsedagar, grillpartys och inflyttningspartaj. Trivs i soligt fönster, eller i växthus och även utomhus på sommaren.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.blomsterframjandet.seNyckelord:

Besök

Blommor

Detaljer

Inspiration

Presenter

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår