AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

18 juli 2012

Jag klipper gräsmattan miljövänligt!

I går joggade jag runt och klippte gräsmattan med en "handjagare", en gräsklippare utan motor, och oj vad bra det gick! Knivarna var superskarpa så gräset sprutade in en strid ström  i uppsamlaren. Min motorklippare har nämligen gått sönder så jag fick chansen att låna den här i stället. Det var verkligen superroligt att klippa gräset med den eftersom knivarna var så skarpa. På vissa ställen var gräset väääldigt långt och där plattade den gärna till det istället för att klippa men annars blev det mycket "finklipp". I vanliga fall så ska det var bra för gräsmatttan om allt finklipp ramlar ner i på marken istället för i en uppsamlare, eftersom de då fungerar som gödning. Men du var gräset lite för långt, det har inte gått att klippa på ett tag pågrund av att det regnat varje dag, så då var det bra med en uppsamlare.
När jag skulle köra nära altankanten och under buskar så tog jag av uppsamlaren eftersom den då mest bara var i vägen. Det var oerhört skönt att klippa utan oljud och dessutom kunde min son vara ute samtidigt. Han racade senare med mig för att se vem som var snabbast!  Då höjde jag klipphöjden så det gick fortare framåt. Man är ju en tävlingsmänniska.

Jag klipper gräsmattan miljövänligt!

Jag testar StaySharpTM Max, en cylinderklippare från Fiskars med gräsuppsamlare. Klipptekniken ska ger dubbel klippkraft och klippmekanismen klipper gräset utan att skären rör vid varandra, vilket ska göra klipparbetet 30 % lättare och håller skären i skick. Bladen är av härdat stål. Klipphöjden går att justera från 2.5 cm upp till 10 cm. Cylindern går utanför hjulbasen och kan därmed klippa ända in till kanten. Gräsuppsamlaren rymmer 10 liter. Klipper utan bränsle och ger bra motion.


FiskarsNyckelord:

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår