AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

16 december 2011

Julbaka med Pernilla Wahlgren!

Det här är en kul present att både få och ge bort. Även om man inte är världens största fan av Pernilla Wahlgren så har boken väldigt bra recept och tips inför julen. Själv provbakade jag hennes Sirapshjärtan, det var ungefär samma recept som kolakakor fast man skulle tillsätta kardemumma och kanel. Ni som bakat kolakakor förut vet att de flyter ut mycket i ugnen. När man bakar kolakakor så gör man fingertjocka längder som man plattar till lite och sedan när man tar ut dem ur ugnen så skär man sneda bitar medan de fortfarande är varma. Här skulle man rulla decimeterlånga längder och vika in ändarna och forma dem till hjärtan. I ugnen flöt de ut och liknade istället moln... Jag provade några olika varianter men de blev inte snygga. Men väldigt väldigt goda!
Så nästa gång jag gör dem så gör jag nog som med vanliga kolakakor, eftersom det sparar tid. Kakorna blir lite knäckigt sega och med smak av jul. Perfekt!

Julbaka med Pernilla Wahlgren!

Foto: Ulrika Pousette och Jessika Rådlund
Pernillas Jul från Semic förlag innehåller både gamla klassiska familjerecept, Pernillas egna favoriter, hemlagade julklappstips, enkelt pyssel och glimtar från hennes barndoms jular. Dessutom bästa glöggtilltuggen, en riktigt lyxig nyårsmiddag och lata brunchrecept att njuta av på årets första dag. Pris cirka 149 kr.

Vinn boken här!
P
ernillas tips för en stämningsfull julNyckelord:

Böcker

Jul

Julpynt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår