AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 december 2011

Julgodis - med programledaren Johanna Westman!

Om man älskar godis, som jag gör, så är det här boken en riktig frestelse. Den innehåller recept på knäck med apelsin eller choklad och kola som smakar citron, saffran eller lakrits, jultapas och alla möjliga söta och salta saker som är goda att mumsa på till glöggen eller julmusten. Själv tänker jag prova receptet på chokladdoppad lakritskola med havssalt. Lakritssmaken kommer från Turkisk peppar godis som krossas i en mortel. Smulorna kokas tillsammans med vanlig chokladkola och sedan doppas de i smält choklad och sedan toppas med havssalt. Johanna har skrivit i boken att kolan är inspirerad av en pralin hon ätit från Chokladfabriken, kanske är det samma som jag provat på chokladfestivalen och den var himmelsk!

Julgodis - med programledaren Johanna Westman!

"Midvinternattens knäck är hård, kyssarna gnistra och glimma,
kola kokar i enslig gård- seg under midnattstimma.
Mor kavlar sin marsipan, glasyr lyser vit på pralin och krokan.
Ett ljus lyser mitt i staken, endast sockerbagarn är vaken!"
/ Johanna Westmans version av Viktor Rydbergs Tomten

Vinn boken här!
Bokförlaget Semic



Nyckelord:

Böcker

Jul

Mat

Tävling

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår