AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 december 2012

Julstjärnans dag - 12 december!

Det är ju så trevligt att ge bort - och få blommor tycker jag. I slutet av november fick jag både en hyacint och en amaryllis, men nu har de blommat klart. Så idag ska jag inhandla en julblomma till mig själv. Jag kommer ihåg när jag såg en julstjärna för första gången i sitt naturliga tillstånd, det var på ön Tobago i Västindien och den var stor som ett träd! Jag hade aldrig kunna föreställa mig att det var så de såg ut egentligen. Julstjärnan härstammar ursprungligen från Mexico där en kallas "Den heliga nattens blomma".

Foto: Blomsterfrämjandet
Foto: Blomsterfrämjandet

Julstjärnans dag idag, 12 december. Passa på att uppvakta dig själv - eller någon du tycker om. Julstjärnor kan placeras nästan överallt i huset där du vill ha färg och liv. Tänk bara på att julstjärnor inte tycker om drag, vare sig om det är kallt eller varmt drag, som tex från ett oisolerat fönster eller ett element. Allra bäst trivs julstjärnor om de placeras ljust och i en temperatur mellan 15 och 22 grader Celsius. Läs mer om skötsel och vad du ska tänka på vid inköpet, skötsel och hur du kan dekorera med julstjärnor här.


BlomsterfrämjandetNyckelord:

Blommor

Inredning

Inspiration

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår