AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

18 oktober 2012

Kasthall - mattor uppåt väggarna!

Idag öppnade Kasthalls nya konceptbutik och showroom på Ingmar Bergmans gata 4 i Stockholm. Där finns superfina mattor som är riktiga hantverk. Det är förstås inte billigt men om man ska följa rådande trend och satsa på gedigna prylar istället, som håller och som kan kanske till och med kan gå i arv(?) så är det här förstås någonting att satsa på.
Kasthall har designat och tillverkat vävda och handtuftade mattor sedan 1889 och fabriken ligger sedan starten i Kinna, i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Deras nya heltäckningsmatta TOM, tillverkad är tillverkad i 100% återvunnet material och utsågs till vinnare i årets red dot design award. Mattan är tillverkad i ett speciellt polyamidgarn - Econyl®, som görs av återvunna fiskenät. Den och många fler finns nu både på golv och väggar i deras nya lokal.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Utanför Kasthalls nya konceptbutik på Ingmar Bergmans gata 4 låg i dag en 4 meter lång version av mattan Happy Holiday. Namnet Happy kommer av den sköna känslan man får när man sätter fötterna på den. Gunilla Lagerhem Ullberg (passande efternamn tycker jag) har namngett de fem olika färgställningarna efter känslor och livssituationer som gör henne glad; Passion, Summer Holiday, Winter Night, Potato Digging och Harmony. Alla färg- och garnbyten kräver tålamod och yrkesskicklighet från vävarna.

 

KasthallNyckelord:

Butik

Inredning

Inspiration

Nyheter

Sovrum

Textil

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår