Kasthall - mattor uppåt väggarna!

Kasthall - mattor uppåt väggarna!

Idag öppnade Kasthalls nya konceptbutik och showroom på Ingmar Bergmans gata 4 i Stockholm. Där finns superfina mattor som är riktiga hantverk. Det är förstås inte billigt men om man ska följa rådande trend och satsa på gedigna prylar istället, som håller och som kan kanske till och med kan gå i arv(?) så är det här förstås någonting att satsa på.
Kasthall har designat och tillverkat vävda och handtuftade mattor sedan 1889 och fabriken ligger sedan starten i Kinna, i Västsverige, där all tillverkning fortfarande sker. Deras nya heltäckningsmatta TOM, tillverkad är tillverkad i 100% återvunnet material och utsågs till vinnare i årets red dot design award. Mattan är tillverkad i ett speciellt polyamidgarn - Econyl®, som görs av återvunna fiskenät. Den och många fler finns nu både på golv och väggar i deras nya lokal.

Utanför Kasthalls nya konceptbutik på Ingmar Bergmans gata 4 låg i dag en 4 meter lång version av mattan Happy Holiday. Namnet Happy kommer av den sköna känslan man får när man sätter fötterna på den. Gunilla Lagerhem Ullberg (passande efternamn tycker jag) har namngett de fem olika färgställningarna efter känslor och livssituationer som gör henne glad; Passion, Summer Holiday, Winter Night, Potato Digging och Harmony. Alla färg- och garnbyten kräver tålamod och yrkesskicklighet från vävarna.

 

Kasthall

Facebook Twitter Google Plus Google Plus