AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 oktober 2014

Kay Bojesen (känd för bl .a. träapan) lanserar Alfabetklossar

Kay Bojesens berömda träfigurer omnämns ofta som ”leksaker” men fågeln, vakten, apan och de andra djuren är först och främst designföremål. Kay Bojesen (1886 - 1958) var en dansk silversmed och formgivare som verkligen är lika (eller kanske mer?) aktuell i dag. Det finns knappt någon inredningstidning som inte har med apan i bild.. Kay Bojesen skapade emellertid även design för lek och nu lanserar Kay Bojesen Denmark för första gången Alfabetklossarna. Klossarna såg dagens ljus i slutet av 1950-talet och än idag är designen full av lek och lärande för de minsta. Klossarna finns i mjuka och raka former så att det går att skapa bokstäver och siffror.

Kaj Bojensen Denmark
Kaj Bojensen Denmark

Har man sagt ”A” får man också säga ”B”. Troget Kay Bojesens originaldesign säljs de nya klossarna i en unik trälåda som gör det enkelt att förvara de olika trädelarna när de inte används. Samtidigt blir lådan till ett prydnadsföremål i barnrummet. Som en extra detalj har Kay Bojesen-logotypen bränts in på lådans ena gavel, medan en orange bärrem vid den andra gaveln gör det lättare att ta med klossarna från rum till rum. Kay Bojesens klossar och förvaringslåda är tillverkade av behandlat bokträ och kostar 799 kr (rek. pris) för en låda med 33 raka och 33 svängda klossar, allt som allt 66 stycken. Lanserades i september.

Kaj BojesenNyckelord:

Barn

Bygg

Nyheter

Presenter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår