AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

18 maj 2011

Klippa gräset med en hårtrimmer?

I går var jag och testade Bosch nya verktyg. Jag lyckades varken göra några träsniderier eller såga mönster i någon trästock. Jag är nämligen livrädd för motorsågar. Men jag vågade mig fram och höll i verktygen, när de var avstängda. Motorsågen var lätt och hade ett greppvänligt handtag. Kändes inte alls som den tunga maskinen vi alltid haft hemma. Min pappa var skogshuggare som ung, men jag kunde tyvärr inte glänsa med några konster inför Boschsförsäljarna. Dock kunde de se mig briljera med den lilla grästrimmern! En perfekt liten apparat som var lika lätt att köra som en hårtrimmer. Vips så var gräset borta! Höll den dock på en armlängds avstånd så att jag inte skulle råka kapa av mig håret.  Den kan användas för att ta bort gräs på små kanter eller mellan plattor, där gräsklipparen inte kommer åt. En annan fiffig maskin var en grenkapare som de kommer att lansera i höst. Den har en liten klo som ska läggas kring grenen så att den hålls fast, och sedan sågar bladet av den. Det gör att det är lätt att sträcka sig upp och såga där man inte når att hålla fast själva grenen.
Själv har jag stått och handsågat grenar tidigare, med en fogsvans. Det måste erkännas att det känns ganska förlegat och att även jag måste investera i lite smarta verktyg för att göra trädgårdsarbetet lite enklare, och roligare.

Klippa gräset med en hårtrimmer?

Grästrimmer Isio, ca 899 kr. Grenkapen Keo ca 999 kr (lanseras i slutet av sommaren). Motorsågen Ake 30Li  kostar 3999 kr.
Bosch

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår