AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

4 maj 2012

Kokande vatten direkt ur kranen -med en Quooker!

Nu går det att installera en till kran bredvid den vanliga, och få kokande vatten direkt ur den. Det här har tydligen blivit en hit i Danmark och i Sverige har många stjärnkockar, som Leif Mannerström, Paul Svensson, Tommy Myllymäki och Marcus Ayalay installerat en Quooker.
Den har funnits på marknaden ett tag men nu verkar den ha blivit mer populär. Kaffe eller te serveras på sekunden och pastan och riset kokar på ett kick. Vattnet ska vara fritt från bakterier och kranen barnsäker.
Jag testade den på Äntligen hemma mässan, och det ångade ordentligt ur kranen och med ett psssssssssschhhhhhhhh så hade man fått en hel kanna full med hett vatten på några sekunder.
Jag är väl lite gammalmodig för när den nu så vanliga vattenkokaren kom tyckte jag att det var en onödig pryl. "Men kan ju faktiskt koka vatten i en vanlig kastrull" tänkte jag då. Men om ett tag tycker jag säkert att Quookern är toppen också.

Kokande vatten direkt ur kranen -med en Quooker!

Te på ett kick! En vakuumisolerad vattenbehållare placeras under diskbänken så att kokande vatten kan komma direkt ur kranen. Den har en kapacitet på 15-70 liter i timmen beroende på modell.

 

QuookerNyckelord:

Kök

Mat

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår