AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

17 oktober 2014

Koll på surfkostnaderna

Att man blir mer och mer internetberoende är helt klart ett faktum. I alla fall om man vant sig vid att använda Spotify, Netflix och annat när helst andan faller på. Min son som är fem år vill ju gärna spela spel på sid ipad och även titta på kortfilmer på Youtube. Han får bara sitta begränsad tid (jag ställer äggklockan för att hålla koll på det), men en sak som han inte riktigt har kläm på det är att det inte finns internet överallt. Att man inte har täckning eller att man inte har det trådlösa nätverket med sig. Nu har jag testat Bredband 4G On/Off som man kan använda som ett komplement till det fasta bredbandet man har hemma. Det är anpassat för personer och familjer med tillfälliga behov; om man exempelvis vill åka en vecka till stugan eller spendera helgen på sjön. Den nya abonnemangsformen innebär att du kan ställa av och på surfen och endast betala för datamängd du har behov av. Jag har haft snabbare uppkoppling med det här mobila bredbandet än med dongeln (som jag inte har särskilt bra täckning på alls) och den är väldigt liten så den är lätt att ta med sig. Det enda som krånglade lite för mig var att det var svårt att fylla på kortet från deras hemsida för det var något tekniskt fel med den under sommaren, men det är nu åtgärdat så nu är det bara att surfa på.

Bredband 4G On / Off
Bredband 4G On / Off

Bredband 4G On/Off är ett abonnemang med låg månadsavgift som du enkelt kan fylla på med surf när behovet uppstår. Surfpaketen köps via www.tele2.se/mersurf och man väljer själv hur länge surfen ska gälla och hur mycket data man är i behov av. Paketet gäller tills man har förbrukat all data eller tills giltighetstiden har gått ut, vilket som än händer först. Det går att komplettera med en mini-router som gör det möjligt för hela familjen att surfa på samma abonnemang. Det enda som behövs är mobiltäckning och ett eluttag där du kopplar in routern. Den har dessutom ett batteri med upp till 12 timmars drifttid och är perfekt att ta med sig i båten eller på utflykter då den ryms utmärkt i väskan eller i jackfickan.

 

Tele 2 On/Off 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår