Krav-märkt gödning till gräsmattan

Krav-märkt gödning till gräsmattan

Det börjar snart bli dags att väcka gräsmattan, i alla fall i södra Sverige. Oavsett hur mycket tid och pengar du lägger på din gröna matta i trädgården, så vill nog alla ha en tät, fin och mossfri gräsmatta. Det är svårt att veta vad som är bäst att använda, är det kogödsel, kompostjord eller gödning på påse?
En del gräsgödsel på marknaden ska användas med restriktioner; ytan får inte användas direkt utan man ska hålla barn och husdjur borta...det känns inte ok tycker jag. Och hur ska man kunna hålla vilda djur borta? Man har ju en och annan räv och småfåglar som sprättar omkring där. Och vem vet vilka djur som rör sig där nattetid...
Dessutom gäller det att hålla koll på väderprognosen, eftersom alltför torr väderlek gör att det finns risk att gräset blir bränt. Om man läser på instruktionerna från GräsEffekt från Neudorff så kan man inte behöva ta hänsyn till något av detta. Skulle det inte regna när man strött ut det så ska det helt enkelt bara ligga kvar, utan att skada vare sig gräset, människor eller djur. Jag har inte provat det, men om man ska tro på informationen så verkar det bra.

GräsEffekt är en organisk gödsel med enbart råvaror hämtade från naturen. Inga tillsatser av djurspillning och inget kemiskt kväve. En hög andel magnesium och spårämnen ska öka gräsrötternas näringsupptag, för en livskraftig och frodig gräsmatta. Innehåller också MyccoVital, en svampkultur som ska främja rottillväxten och därmed öka plantans näringsupptag.

 

Miljöcenter
N
eudorff

Facebook Twitter Google Plus Google Plus