AlltomBostad
 
Kvänum Kök AB

Visa alla produkter från: Kvänum Kök AB

Köksinredning från Kvänum Kök AB

Innovation - Brahe rökt ek cappuccino - Se mer på vår hemsida

Innovation - Brahe rökt ek cappuccino

En öppen planlösning mot vardagsrum gjorde att man ville ha en tydlig möbelkänsla på köksinredningen och en markerad övergång till vardagsrummet. Med inredningen i mönsterpassad rökt ek cappuccino med vackra schatteringar mellan nougat och kakao har rummet fått en riktig prydnadsmöbel. Vardagsrummet avgränsas vidare med en halvhög hyllsektion med långa svävande hyllplan med en dold bärkonstruktion.

Underskåpens linjering accentueras av markerade handtag medan väggskåpen är handtagslösa genom dold öppning.
Bänkskivan har en nätt profil, endast 1 cm tunn och utan överhäng i grå Silestone. Väggen mellan underskåp och väggskåp skyddas av en panel i diamantglas.

Innovation - Brahe rökt ek espresso 2 - Se mer på vår hemsida

Innovation - Brahe rökt ek espresso 2

I den stora vackra sekelskiftesvåningen ville man ha ett kök som skulle passa i kombination med hemmets matsal, som ligger i direkt anslutning. Valet föll på Brahe rökt ek i färgen espresso, samtliga bänkskivor och stänkskydd är i en brungrå silestone förutom på köksön där en skiva i rökt ek ligger. Ett vackert möbelkök med många praktiska lösningar i skåp och lådor samt snygga helskodda handtag i svart läder. De stora rostfria dörrarna döljer kyl och frys och kommer från Miele precis som övriga vitvaror i köket.

Innovation - Grip laminat / valnöt - Se mer på vår hemsida

Innovation - Grip laminat / valnöt

Ett kök i klassisk, tidlös skandinavisk stil. Inredningen kombinerar modellen Grip i två utföranden, dels i kombination vitt laminat och valnöt på arbetssektionen, dels helt i valnöt på högskåpssektionen.

Den integrerade grepplisten ger ett rent uttryck genom frånvaron av handtag och markerar samtidigt den horisontella linjeringen. Väggskåpen har dolt grepp utfräst i luckans nedre bakkant för samma renhet. Miljön knyts samman av en bänkskiva i oljad massiv valnöt som också går upp som panel på väggen. Skandinavisk renhet i en exklusiv tappning.

Innovation - Grip laminat / vitbonad ask - Se mer på vår hemsida

Innovation - Grip laminat / vitbonad ask

En nybyggd arkitektritad villa i Sverige kombinerade ett modernt formspråk genom stora fönsterpartier och öppen planlösning med naturliga material i bland annat både golv och tak. Önskan var att få ett kök som var lågmält i sin framtoning och smälte in i husets övriga formspråk och material.

Genom att kombinera Grip i laminat/vitbonad ask med släta Brahe helt i vitbonad ask har man skapat en inredning där enheterna vävs in i varandra men utan att något material ändå blir dominant. Spishällen och fläkten lyfts fram mot den mörka glasväggen och blir till ett tydligt centrum i köket. På vardera sida har ugnar respektive kyl/frys integrerats. Längs väggen löper en lång förvaringssektion som trots sin längd framstår nätt. Bänkskivorna är i kalksten från Kinnekulle.

Innovation - Grip rökt ek espresso / laminat - Se mer på vår hemsida

Innovation - Grip rökt ek espresso / laminat

Ett rum utöver det vanliga kräver ett kök utöver det vanliga. Med milsvid utsikt och en öppen planlösning mot sällskapsytor var det viktigt att köket inte uppfattades som typisk köksinredning. Därav två möbelliknande parallella, väl tilltagna bänksektioner i mörk rökt ek med integrerade grepplister som markerar linjeringen. Bänkskivorna är valda utan överhäng mot lådfronterna för att förstärka möbelkänslan.

Två diskhoar och blandare är placerade bredvid varandra vid ett stort fönster för att betona att detta samtidigt verkligen är ett arbetskök.

Inga väggskåp eller fläktar skymmer utsikten. Fläkten är istället integrerad i taket ovanför köksön och alla vitvaror är dolt inbyggda i en bakre vägg där de inte stör rumskänslan. Högskåpen är i vit laminat med kantlister i massiv rökt ek för att smälta ihop med bakgrunden.

Tradition - Broby blå specialkulör - Se mer på vår hemsida

Tradition - Broby blå specialkulör

På en gård i Frankrike ville man ha ett stort lantkök med kontinental inspiration. Utifrån en stor AGA-spis i centrum utformades ett riktigt arbetskök med rejäla arbetsytor både längs väggarna och genom en arbetsö på hjul. Alla snickerier är i modell Broby med en specialkulör som går igen på innerdörrar och foder. Den inbyggda känslan har också förstärkts genom att låta stengolvet gå upp på socklarna.

AGA-spisen har mindre skåp på vardera sidan för förvaring och avställningsytor. Ovanför är fläkten inbyggd i en större kåpa klädd med handtillverkat kakel. Längs ena väggen löper en längre skåpssektion med vägghängda hyllor ovanför. Flera olika bänkskivematerial kompletterar varandra både stil- och användningsmässigt - lavasten runt AGA-spisen, carrara-marmor för bakning och träbänkskivor i övrigt. Kyl och frys även de från AGA är placerade på en gjuten sockel

Tradition - Broby sotgrå/dimgrå - Se mer på vår hemsida

Tradition - Broby sotgrå/dimgrå

Ett stort härligt rum har här fått ett klassiskt Broby men med influenser från andra delar av världen. Broby är målad i sotgrått förutom högskåpen som har fått färgen dimgrått, allt är handmålat på ask. Carraramarmorn fungerar som både bänkskiva och stänkskydd mellan spis och fläkt. På köksön ligger en skiva i vitbonad ek och de praktiska, snygga hyllplanen på gavlarna är i obehandlad ek. Vitrinskåpen har försetts med klarglas och mellantapp, samtliga skåpstommar är i naturell ek. Det vackra och funktionella skafferi- och bakskåpet är placerat mellan de integrerade kyl- och frysskåpen, all inredning är i obehandlad ek. I kaxig kontrast mot det ljusa trägolvet har man valt en mönstrad klinkers från Marrakech som ramar in arbetsytan. Som ett smycke på väggen finns en tallrikshylla så att man kan visa upp det fina porslinet!

Tradition - Dalby dunvit - Se mer på vår hemsida

Tradition - Dalby dunvit

Ett stort traditionellt kök, format som ett L, är helt utan överskåp. Porslinet förvaras i vagnar och i ett fristående skåp på en annan vägg. Även de öppna antikhyllorna lämpar sig bra för porslin som används mycket. Den indragna sockeln har målats i svart för att ytterligare förstärka de vita skåpen och ge en mer luftig, flytande känsla. Notera även de vinklade pelarna som avslutar skåpsraden, även marmorskivan är vinklad.

Tradition - Sparre dimgrå 2 - Se mer på vår hemsida

Tradition - Sparre dimgrå 2

I ett stort rum med högt i tak fick den klassiska modellen Sparre möjligheten att verkligen breda ut sig och visa upp allt som kan passa i ett typsikt herrgårdskök. Detaljer som profilerad spiskåpa, vacker och pampig krönlist, framdragen spisdel med vitrin på var sida om hällen, frästa pelare, krysspröjs, antikhyllor under överskåp med mera. Även en vägg med förvaring till både glas och böcker.

Tradition - Sundby crème - Se mer på vår hemsida

Tradition - Sundby crème

På en större gård med nybyggt hus på Sveriges västkust ville man ha ett stort lantkök med rustik men ändå klassisk karaktär. Man var också tydlig med att köket också skulle vara en plats för umgänge och långa middagar. Köket utformades utifrån ett stort matbord placerat i rummets mitt och arbetsytor samt förvaring runtom. Köket har enbart underskåp på ytterväggen där diskhon är centralt placerad med fin utsikt. I vinkel fortsätter köket med både underskåp och överskåp som ramar in den fristående spisen, fläktkåpan, och den inmurade stenugnen. Rummet är högt i tak vilket ger köket pondus genom extra höjd på både överskåp och högskåp. Högskåpen rymmer både skafferi och vitvaror. Mittemot spisen har man valt en fristående skänk med frästa pelare, köpmansdisk och överskåp med korsspröjs. Alla bänkskivor är i Carrara-marmor

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår