AlltomBostad

Läckert tonade väggar!

Läckert tonade väggar!

Vem har bestämt att tak ska vara vita? Och att man ska använda maskeringstejp för att få en rak och exakt avgränsning mellan färgerna? Gör tvärt om!

I vår somriga MultiFun miljö har vi glatt struntat i traditioner. Vi skapar en känsla av strand och skummande surfvågor genom att måla taket oceangrönt. Och låta det tona ut till vitt på väggarna. En riktigt avspänd miljö för den som kan tänka sig att ligga och dagdrömma om soliga dagar. Vi kallar känslan för MultiFun.

Så här gjorde vi:

Vi ville att den oceangröna takfärgen skulle tona över till rent vitt i den nedre delen på väggen. För att underlätta övergången använde vi en ljusare havsgrön färg som mellansteg. De kulörer vi använde var: till taket Patina 85, som ljusare grön för toningen Mint 60 och slutligen neutralt vit Hell Weiss som avslutning.

Vi började med att måla taket och ungefär 75 cm ned på väggarna i kulör Patina 85. Använd inte maskeringstejp på väggen utan låt gärna färgen avsluta lite ojämnt och uttonat ned på väggen. Sedan började det roliga att skapa en övergång till ljusare grönt och slutligen till vitt. Vi valde att blanda de olika färgerna till fler mellannyanser för att göra övergångarna ännu mjukare.

Som verktyg använde vi en lackfärgspensel i bredd 50 mm som vi drog kors och tvärs. Andra tänkbara verktyg är en natursvamp eller en bredare pensel. et verktyg du väljer påverkar slutresultatet. En svamp ger ett lugnare intryck medan vår smalare pensel skapar ett lite livligare och vågigare resultat. Hur tonade väggar du vill ha det bestämmer ju bara du. Och blir du inte nöjd första gången så är det bara att prova igen!

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår