AlltomBostad

Läget är viktigare än skicket på bostaden

Läget är viktigare än skicket på bostaden

Booli har tagit fram en topplista på de vanligaste förekommande orden i bostadsannonser just nu. Listan visar vad som anses trendigt eller attraktivt för tillfället – vad mäklaren skriver för att locka spekulanter till visningen. Listan är hämtad ur 11 000 annonser med bostäder till salu.

Många av orden som finns med på topplistan handlar om läget på bostaden. Boolis undersökning visar att det är vanligt att poängtera bra kommunikationer och ord som 'promenadavstånd', 'stenkast' och 'restauranger' är något som används frekvent.

- Närhet till service tycks vara viktigare att poängtera än att bostaden är välskött. Av förklarliga skäl - läget kan du inte göra så mycket åt, men skicket på bostaden har du alla möjligheter att ändra på, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Rymligt och välplanerat med närhet till service
Ord som 'rymligt', 'stora', 'öppen' och 'ljus' förekommer i många annonser. Det tyder på att det fortfarande är öppen planlösning som gäller. 'Populära' kommer redan på plats 33, före både 'förening' och 'tomten' - det verkar alltså vara viktigare att poängtera att något är populärt än bostadens faktiska egenskaper.

- Genom att titta på den här listan och i vilken utsträckning orden används kan man utröna vad som anses attraktivt och värt att lyfta fram när en bostad ska byta ägare. Sedan får man som spekulant komma ihåg att ord som 'attraktiv', 'trevlig' och 'optimal' inte nödvändigtvis betyder samma sak för alla, säger Matilda Adelborg.

Topp 10 - här är de vanligaste orden

1. Läge
1. Stora
3. Plats
4. Närhet
5. Balkong
6. Planlösning
7. Fina
8. Centrum
9. Genomgående
10. Öppen
.

Av: Annika Rådlund Källa: Booli
Foto: Getty Images

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår