AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

22 september 2011

Läsarbrev om en uppmärksammad trädgårdsstaty!

Jag har precis tagit emot ett mejl ifrån Gunnar som vill berätta om sin fina trädgårdsfyr och om stenläggningen de har gjort i trädgården. Massor av personer har under sommaren beundrat och fotograferat fyren och han har fått flera förfrågningar om vart han har köpt den. Här kan ni få ta del av hans trevliga och inspirerande mejl:

"Vi behövde dränera om framsidan av huset, o passade på att rita upp ett nytt utseende av planen framför huset. Vi satte kantsten av granit och skapade ett nytt land bakom rundad granitkantsten, samt lade cementplattor. Eftersom vi dagligen passeras av många gäller det att försöka hålla i ordning lite extra. Så därför var det också roligt att kröna vår nya framsida med nåt speciellt. Vi hittade stålställningen på en Elmia mässa året innan. Det var Tomas Wernersson, den forne landslagsmålvakten i fotboll, som stod i montern från Gårda-Johan och visade. Efter att idén mognat över vintern åkte vi till Jönköping och hämtade hem vår fyr. Vi funderade lite vad vi skulle fylla den med, men ganska omgående bestämde vi att fylla den med stenar, eftersom vi bor i Stensjön. Vi letade stenar i naturen o grusgropar för att få lite olika färger o storlekar. Den mörka färgen i botten fick vi dock köpa, då vi inte hittade färgen i naturen. Vi drog upp en elkabel som vi förberett under markstenen innan vi fyllde fyren med sten. Ett kul pussel där vår goda samarbetsförmåga kom väl till pass. Slutligen krönte vi med fyrbelysning på toppen. En strömsnål LED lampa lyser upp fyren, som också har fått olika vassarter planterade intill sig."

Läsarbrev om en uppmärksammad trädgårdsstaty!

Fyren kommer från Gårda-Johan och stenläggningen i trädgården från Stensjöns Markarbeten AB.Nyckelord:

Belysning

Bygg

Trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår