AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

21 juni 2014

Lätt som en plätt att borra med slagborr

Här har man gått i alla år och trott att man måste ta hjälp av någon kille när något behöver borras med slagborr. 1: för att jag inte haft någon egen borr 2: för att jag inte visste hur man gör. Men eftersom jag egentligen inte gillar att be om hjälp från andra så tog jag nu tag i saken. En borr från Black & Decker kompletterades med en borrsats (själva spiralerna som man borrar med) från Clas Ohlson och plugg och skruv från både Clas Ohlson och Ikea. Man använder alltså samma storlek på borren som på skruven och pluggen. Minitavlor borrade jag upp med 5 mm, mellantavlor (A4 storlek) borrade jag med 6 mm. Vet inte om det här är ultimat men det kändes stadigt och de hänger kvar på väggen...På själva borrmaskinen finns det ett vrede där man växlar mellan vanlig borrfunktion och slagborrsfunktion. Slagborrsfunktionen kan användas vid till exempel borrning i hårda betongväggar. Kul och svettigt var det och jag kände mig grymt bra då jag var klar!

Lätt som en plätt att borra med slagborr

18V HP Li-Ion Slagborrmaskin EGBHP188BK, Kompakt och med låg vikt gör att du kan borra under längre tid Lithium Ion-batterier håller sin laddning mellan användningarna Slitstark motor som klarar tuffa arbetsuppgifter. 2 växlar - hög hastighet för borrning i trä och stål, låg hastighet för kontrollerad skruvdragning. 1599 kr på Clas Ohlson. Det följer med en väska och en laddare.

Borrsats med 18 kvalitetsborrar, Ø 3-10 mm. För borrning i metall, betong och trä kostar 149 kr på Clas Ohlson. När jag var i butiken fanns inte satsen från Black & Decker så jag köpte Clas Ohlsons märke Cotech som var billigare (79 kr), men jag vet inte om kvalitén är densamma. Setet innehåller även små bits som man sätter på borren efter att man borrat hålet och satt i pluggen och skruven - så kan borren användas som en skruvdragare.

Fixa, plugg- och skruvset i 260 delar från Ikea, 39 kr. Verkligen ett kap! Köpte först styckevis på Clas Ohlson men hittade sedan denna praktiska låda på Ikea. Skruvarna är av förzinkat stål för att skydda mot rost, och när skruvarna och pluggarna är slut kan lådan användas till småsaker.

 

Black & Decker
Borrsats B&D Clas Ohlson
Borrsats Cotech Clas Ohlson
Ikea Nyckelord:

Elektronik

Inspiration

Övrigt

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår