AlltomBostad
 
Laufen

Visa alla produkter från: Laufen

Badrumsinredning från Laufen

Badrumsserien SONAR - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien SONAR

Den internationellt hyllade designern Patricia Urquiola avslöjar den tredje generationen SaphirKeramik från LAUFEN - hon tar med stor känslighet detta extraordinära material till en tredje dimension – och skapar den nya kollektionen SONAR.

Patricia Urquiola skapar en ny värld med SaphirKeramik från Laufen. I samarbete med dagens bästa designers förenar vår företags filosofi olika influenser, idéer, koncept och mångkulturella tillvägagångssätt för att skapa helt nya badrumsvärldar. Dessutom öppnar SaphirKeramiks speciella egenskaper nästan obegränsade möjligheter att utveckla nya designlösningar i badrummets begränsade utrymmen - ännu ett incitament för kreativa personer att arbeta med Laufen.

Badrumsserien ILBAGNOALESSI ONE - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien ILBAGNOALESSI ONE

ILBAGNOALESSI One är en badrumsdesign som har förtrollat heminredningsvärlden under många år: Den kännetecknas av tidlös form, gnistrande fantasi och en aning excentricitet. Den prisbelönta samlingen har skapats av den italienska stjärndesignern Stefano Giovannoni.

Keramikelementen anses vara de element som anger stilen för badrummet – och när det gäller ILBAGNOALESSI One spelar de en unikt dominant roll i badrumsdesignen: Den visuella hörnstenen och det viktigaste designelementet i ILBAGNOALESSI One är det golvstående tvättstället, som fått smeknamnet Tam-Tam på grund av likheten med en trumma. Det är gjutet i ett stycke och förkroppsligar de inre funktionerna hos en pelare. Det här keramikobjektet med sitt organiska utseende utstrålar sensualism och är för tillfället en av de mest imponerande keramikmöblerna för badrum på marknaden – vilket band annat bevisas genom att det har belönats med Design Plus-utmärkelsen. De andra tvättställen, det imponerande badkaret, duschkaret i keramik, toaletterna, bidéerna och urinoarerna i kollektionen talar också samma sensuella designspråk – och skänker en feminin stil åt badrummet.

Badrumsserien PALOMBA COLLECTION - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien PALOMBA COLLECTION

Designen för LAUFEN PALOMBA COLLECTION påminner om små vikar eller stenar som formas av havets ständiga rörelser, skickligt omvandlat till keramik. Alla delar av kollektionen harmoniserar med varandra eftersom samtliga signerats av det italienska designerparet Ludovica+Roberto Palomba.

Trots detta är karaktären för designen inte fast, utan svävar mellan geometriska och organiska former. Det underliggande konceptet är en människotillverkad kub, urholkad och avrundad genom vattnets kraft – med havet som inspiration. Men tvättställen, badkaren, duschkaren, toaletterna, bidéerna och möblerna i PALOMBA COLLECTION har inte status som ett helt integrerat badrum. I enlighet med andan hos kollektionen passar designelementen för användning i olika spännande kombinationer: både inom kollektionen och med LAUFEN-produkter som har matchande design. En rad nya designlösningar förbättrar PALOMBA COLLECTION steg för steg.

Badrumsserien KARTELL BY LAUFEN - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien KARTELL BY LAUFEN

Ett komplett badrum projekt inspirerat av den ikoniska designen av Kartell tillsammans med kvaliteten hos Laufen. Å ena sidan, Kartell, italienskt, kreativt, färgstarkt och ikoniskt. Familjeföretaget som har präglat historien med design och som revolutionerat inredning i och med användningen av plastmaterial i över 60 år nu. Å andra sidan Laufen, Schweiziskt, noggrant och pålitligt. Över 125 års erfarenhet i badrummet och med starka innovationer inom tillverkning av keramiska sanitet. Det är ett gemensamt projekt med stor innovation, som har tagit mer än tre år att utveckla, resultatet av ständig utveckling som är en del av DNA:t hos båda företagen. Länken mellan dessa två spelare är de prisbelönta designerna Ludovica + Roberto Palomba, som själva är ledande inom badrummets design.

Den strikta geometrin hos de keramiska produkterna dämpas av den mångfärgade lätthet av de transparenta plastelementen. Kartell by Laufen använder inte primärfärger utan färgat ljus i den fria delen av huset där sinnena ger vika för känslor. SaphirKeramik Introduceras i nya Kartell by Laufen, ett material som möjliggör produktegenskaper som var otänkbara fram till idag. En radie i hörnen ner till 2-3 millimeter (tidigare mått var 7-8 mm) för tvättställ tunna som blad, med en extrem lätthet, inte bara visuella men faktiska - SaphirKeramik är ett material som väger hälften av normal keramik.

Badrumsserien THE NEW CLASSIC - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien THE NEW CLASSIC

A collection of perfectly shaped innovations for thebathroom. The New Classic radiates the practicality of the harmonious form and combines it with contemporary style.

A clear formal expression of modern elegance comes into being which celebrates the bathroom as a place of cleanliness and purity. The award-winning technological quantum leap of Saphir-Keramik turns every piece into a witness of progress, new level, and has been rewarded with the most prestigious design awards.

Badrumsserien LIVING - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien LIVING

Living city: Ett system med hörn och kanter som ändå är flexibelt och enkelt att underhålla. living city har ett tydligt koncept med tydliga former. Tack vare det modulära systemet finns tvättställ med och utan förvaring tillgängliga i många olika bredder. En minskning, inte total avhållsamhet, individualism utan idiosynkrasi: Formspråket hos living city är inriktat mot människor som lever i moderna omgivningar. Systemet skapar en levande miljö med förfinad medvetenhet och känslighet för materialet. Designen av LAUFENs rektangulära vägghängda toaletter och bidéer passar perfekt i det här sammanhanget.

Living square flyttar fram gränserna för vad keramiktillverkningen klarar av. Det extremt platta tvättstället med sina plana ytor och definierade kanter ser ut att flyta framför väggen. Så här elegant kan hygienporslin vara. living square inspirerar med sin slanka silhuett: Det dubbla tvättstället med en användbar bredd på 180 cm i kombination med keramikhyllan, skapar en fullt funktionsduglig tvättplats. case möbelsortiment är lika välmatchat.

Badrumsserien INO - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien INO

Den nya badrumskollektionen Ino, som designats för LAUFEN av den franska designern Toan Nguyen, är en modern tolkning av klassiska tvättställsformer. Den innovativa kollektionen använder skickligt de kreativa möjligheterna hos LAUFENs SaphirKeramik. Eleganta, inbjudande och nästa viktlösa föremål. Delarna arbetar med enkla linjer och skapar mjuka, men extremt starka väggar. Kollektionen omfattar ett väggmonterat tvättställ, en tvättskål som är nedsänkt eller halvt nedsänkt i bänken, badrumsmöbler av högsta kvalitet och två badkar.

Badrumsserien VAL - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien VAL

De extraordinära designmöjligheterna hos LAUFENs revolutionerande SaphirKeramik framgår tydligt i den nya badrumskollektionen Val, som designats åt den schweiziska badrumsspecialisten av stjärndesignern Konstantin Grcic från München. Enkla arkitektoniska linjer, extremt smala kanter och en fin ytstruktur gör tvättställen i den här kollektionen världsunika. Val-sortimentet innehåller tvättställ, tvättskålar, duschkar, badkar och nya badrumsmöbler från Space-kollektionen.

Det rektangulära och väggmonterade tvättstället finns tillgängligt i 6 bredder från 450 till 950 mm. De karaktäristiska raka geometriska linjerna och väggarna med liten radie och mjukt avrundade hörn betonar den humana och vänliga karaktären hos eleganta SaphirKeramik.

Badrumsserien PALACE - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien PALACE

En tidlös klassiker designad för framtiden. palace har utvecklats till en mångsidig badrumsserie och samtidigt behållit sitt viktigaste kännetecken: tvättställ som kan anpassas i storlek och smidigt passa in i alla badrum. Idag passar palace lika bra i privata badrum som i hotellbadrum världen runt. En hyllning till keramik som demonstrerar sina starka egenskaper i båda miljöerna.

Badrumsserien LAUFEN PRO S - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien LAUFEN PRO S

LAUFEN pro S är den senaste medlemmen i den framgångsrika LAUFEN pro-serien. Tack vare den varsamt omgjorda designen är den eleganta pro S kompatibel med alla versioner av pro.

Den schweiziska designern Peter Wirz är ansvarig för LAUFEN pro S. Med stor känslighet har han genomfört en systematisk och produktionsoptimerad utveckling av pro-konceptet: Tack vare den smala silhuetten och tydligt definierade radien får tvättstället ett lätt och elegant utseende. Den djupa skålen innebär att den även blir funktionsmässigt tilltalande. Estetiken hos LAUFEN pro S tar därmed sortimentet tydligt i samma riktning som LAUFENs premiumdesignsortiment – samtidigt som alla har råd med det.

Badrumsserien LAUFEN PRO - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien LAUFEN PRO

LAUFEN pro är ett heltäckande badrumssortiment som utgör en idealisk lösning för alla utrymmesmässiga förutsättningar och krav. Dessutom återspeglar sortimentet byggnadsvärderingarna hos dagens generation. Industriell design är det moderna svaret på den en gång revolutionerande tanken att alla har rätt att njuta av vackra former. Bra design är nu inte längre en rättighet som är förbehållen de mest välbärgade kunderna. De moderna metoderna för industriell tillverkning och designers som Peter Wirz från Vetica, som lägger stor vikt vid att optimera enkelheten i tillverkningen under sina kreativa processer, gör hygiensortiment som LAUFEN pro möjliga. Detta är inte bara till nytta för designern, det är framför allt till nytta för kunden.

Sammanlagt finns 34 tvättställ, 18 toaletter, bidéer och matchande badkar, för att inte tala om det exklusiva möbelsortimentet för LAUFEN pro, som kan kombineras fritt och erbjuder smarta lösningar för alla syften och situationer. När det är ont om utrymme krävs goda idéer. De kompakta lösningarna i LAUFEN pro ger dig möjlighet att ta fram ett heltäckande designkoncept, även i de mest begränsade utrymmen. Våra tvättställ och toaletter har korta kranar som sparar värdefullt utrymme. Serien kompletteras med de kantfria DIN 1840-tvättställen och toaletterna från LAUFEN pro liberty.

Badrumsserien KOMPAS - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien KOMPAS

Den schweiziska badrumsspecialisten LAUFEN har tillsammans med den danska designern Hee Welling utvecklat en ny badrumsserie för de skandinaviska länderna. Kompas står för rena linjer, minskad materialanvändning och funktionell design i allra bästa nordiska tradition. Serien omfattar tvättställ i tre storlekar som passar perfekt med de nya skåpen. Förutom den kantlösa väggmonterade toaletten innehåller Kompas tre kantlösa golvstående toaletter med inbyggd tank i typisk skandinavisk stil.

Badrumsserien FLORAKIDS - Se mer på vår hemsida

Badrumsserien FLORAKIDS

Florakids från LAUFEN är fantasirikt, färgglatt och lekfullt – ett badrum som barnen garanterat kommer att ha glädje av. Mittpunkten i florakids är ett tvättställ med ett tvättfat i form av en blomma som finns tillgänglig i vitt, rött eller grönt. Vid förskolor kan flera tvättställ ställas upp i rad för att skapa gott om utrymme att placera saker. För att komplettera tvättstället kan du lägga till keramikhyllor formade som små moln i matchande färger. Speglar finns tillgängliga i form av en röd spegelblomma eller grön spegeltusenfoting. Dessa speglar består av separata spegelelement som kan ställas upp på rad. Florakids toaletter är särskilt utformade för barn och har inga skarpa kanter eller hörn. Toalettsitsar perfekt utformade för barn finns tillgängliga i vitt, rött eller grönt. Alla sitsar har ett litet ryggstöd och liten diameter så att barnen inte behöver vara rädda för att falla ned. Den ergonomiska sitsen gör att barn som pottränas kan ta tag i öronen på vänster och höger sida om sitsen. Den innovativa Ecototal-patronen gör den praktiska ettgreppsblandaren för tvättstället enkel och hygienisk att använda, sparar vatten och minskar risken för brännskador. Det pulverbehandlade greppet i rött eller grönt gör det enkelt för barnen att greppa och använda tvättstället.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår