AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

14 juli 2017

Life Smart på plats - vilken smart övervakningskamera!

Nu har jag börjat testa Life Smart paketet, det tog en stund att installera men det var inte svårt på något sätt. Det gäller bara att föja instruktionen. Nu har jag en app på telefonen där jag kan se mitt hus live hela tiden när jag inte är där. Kamerorna har även night vision som är grymt bra! Via appen kan man även vrida på kamerorna om man vill se fler ytor i rummet, se ut genom fönstret osv. Jag har skaffat ett trådlöst nät som det här systemet är uppkopplat mot och när något rör sig framför någon kamera så får jag en stillbild av det till telefonen (det plingar till i telefonen och så står det Motion detected - att något har rört sig på plats) och då kan jag klicka in mig på det hela och se det live! Teknikens under sägar jag bara.

Life  Smart övervakningskamera Foto: Eliq
Life Smart övervakningskamera Foto: Eliq

Kamerorna är inte stora alls men de har väldigt bra vidd på bilden som den visar, en stillbild kan visa i princip hela rummet. Vill man vrida kameran runt så går det bra med hjälp av appen, om man vill se sig omkring i rummet. I säkerhetspaketet Life Smart (det kan du se här) från Eliq så ingår det tre kameror, ett dosa som kopplar samman allt (en liten samordningsdator eller vad man kan kalla det för) och en dörrsensor som man kan sätta på ytterdörren. Jag har åkt iväg i flera svängar för att testa och en kompis har fått gått förbi kamerorna för att jag ska se att det funkar. Pling pling låter det i telefonen och så kommer det en bild på det som har rört sig. Så himla bra och smidigt!

 

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 

https://lifesmartnordics.com/products/security-kit

 Nyckelord:

Elektronik

Elförbrukningen

Nyheter

Övrigt

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår